Čiščenje, prvi korak do lepe in zdrave kože

Kozmetika
Všečki (0)

Vsi vemo, da je vsakodnevno čiščenje kože na obrazu zelo pomembno, in čeprav se vam morda zdi preprosto, vendar pa gre za veliko več kot le drgnjenje z milom in vodo. Postopek kot del dnevne rutine pogosto izvajamo avtomatsko in smo z mislimi drugje. Nepremišljeno čiščenje pa lahko naredi več škode kot dobrega. Koža na obrazu je namreč izredno tanka, bolj kot kjerkoli drugje na telesu, hkrati je tudi najbolj izpostavljena, zato je pravilno čiščenje obraza še bolj pomembno. Prav zato je zelo pomembno, da je prvi izdelek, ki se dotakne vašega obraza, najboljše kakovosti.

Če s čiščenjem ne odstranite ličil, na vašem obrazu ostanejo odmrle celice. Serum ali krema, ki jih nato nanesete na slabo očiščeno kožo, ne bo imel takšnega učinka, kot bi ga imel sicer. Čiščenje pa ne odstranjuje le umazanije, temveč kožo pripravi tudi na proces nočnega obnavljanja. Poleg tega čiščenje obraza vključuje masažo, ki izboljša pretok krvi v koži in jo pomladi. Pomembno je, da je vaša koža po čiščenju mehka in sijoča; ne smete imeti občutka zategovanja in v svoji koži se morate vedno počutiti udobno.

Najpogostejša napaka, ki jo ženske naredijo pri čiščenju obraza, je, da uporabljao pregroba čistila za njihovo kožo, kot je trdo milo, ki je preveč bazično za kožo na obrazu. Torej, če je vaš izdelek za čiščenje kože slabe kakovosti – ki masti kožo in maši pore – potem lahko tudi svojo drago in zelo kakovostno kremo vržete naravnost v smeti. Agresivni geli, ki se penijo, lahko s kože odstranijo tudi naravno olje, ki ga koža potrebuje za normalno delovanje.

Pomembno je, da čistila vlažijo kožo, torej, morajo koži dodajati vlago in ne maščobe, kar pa je med kozmetičnimi izdelki žal redkost. Najboljši izdelki za čiščenje kože so topni v vodi. Delujejo na način, da jih nežno masiramo v kožo, nase vežejo umazanijo, odvečno maščobo, ostanke ličil, vse to pa zatem preprosto speremo z vodo.

Torej, če vas zanima, kako se znebiti zamašenih por, kako izbrati pravilen izdelek za čiščenje, katera čistila so najbolj učinkovita, katere so faze čiščenja obraza ... Tisto in veliko več najdete v najnovejši izdaji revije Beauty Forum!