Intervju z Tatjano Tomič Lautar

Kozmetika
Všečki (0)

Tokrat smo obiskali estetski center Taleks v Kočevju. Zanimiva sogovornica in lastnica centra Tatjana Tomič Lautar nam je na široko odprla vrata centra. Prisega na redna izobraževanja, šolanja in stalno vnaša novosti v svoj center.

KREMCA: Pozdravljena Tatjana. Prosila bi te, da z nami deliš tvojo poslovno pot, kako se je pričela in kako si pristala v kozmetičnih vodah. Več kot očitno je namreč, da svoje delo opravljaš z veliko ljubeznijo.

Tatjana: Pri meni se ta ljubezen do poklica ni razvila nenadoma, ampak je v meni tlela že od majhnih nog. Jaz pravim, da se je smisel za estetiko z mano rodil. Že po naravi sem estet. Imam zelo izostreno oko za lepoto pa naj bo to lepa fotografija, narava ali človeško telo. Srečo imam, da imam zelo dober vid in zelo dobro fino motoriko, zato sem že kot otrok v tej smeri razvijala svoj talent recimo z risanjem, slikanjem in drugim ustvarjanjem, za katerega je pogoj fina motorika, dober vid in smisel za lepoto.  Sama sem se že od nekdaj rada urejala, ličila, ukvarjala s športom, velik poudarek sem dala na zdravje in lep videz. Tako da je ta ljubezen nekako zrasla z menoj in posledično sem končala šolo za kozmetičnega tehnika. Svoje znanje sem nato dopolnjevala v Zagrebu na Medicinski Estetiki. V tistem času pri nas še ni bilo študija kozmetike, študija estetike še danes ni.  Sedaj se že 15 let profesionalno ukvarjam s kozmetiko in estetiko. Najprej sem delala v kozmetičnem salonu kot kozmetični tehnik, potem kot vodja v Beauty centru in nazadnje kot vodja v Wellness centru.

 KREMCA: Na svoji poslovni poti si nekaj manj časa?

Tatjana: Tako je, ravno sedaj imamo 4. obletnico poslovanja v mojem estetskem centru TALEKS.

KREMCA: Lahko rečemo, da si pred 4-imi leti pričela graditi »svojo oazo« tu na kočevskem.

Tatjana: Pred sedmimi leti sem se preselila po 12-letih življenja in dela iz Ljubljane nazaj v Kočevje in se še 4 leta vsak dan vozila v Ljubljano v službo, kjer sem delala kot vodja v wellness centru. Nato sem se zaradi rojstva svojega sinčka, da bi mu lahko posvetila čim več časa, odločila za samostojno pot tu v Kočevju in si ustvarila svojo oazo, kot si se zanimivo a realno izrazila. Res je oaza miru, ker delam z ljubeznijo, srcem, ker me moje delo sprošča. Vedno pravim, da pridem v službo na dopust, kjer se spočijem. Saj delam prav za svojo dušo. Stranke pravijo, da se to čuti, saj mi ni za nikogar vseeno in za vsakega se maksimalno potrudim, nihče ne zapusti mojega salona, dokler storitev ni popolno opravljena, po naravi sem namreč perfekcionist in velikokrat za stranke naredim še kaj več kot se pričakuje po samem protokolu.

KREMCA: Takoj ko se vstopi v tvoj salon se opazi, da si vnesla v vsako kabino, v vsak prostor svojo noto. S prostori si se poigrala na malo igriv način. Kljub temu, da je sama kozmetika in estetika, torej sama stroka bolj resna zadeva, sterilna.

Tatjana: V prostore sem poleg sterilnosti želela dodati še nekaj več. Sami prostori oddajajo neko toplino. Smatram, da je poleg same storitve na katero je stranka prišla, to tudi čas, ki ga ima samo zase in ji poleg storitve same nudim še vse pogoje za popolno sprostitev, ugodje in antistres.   Prostore sem opremila po feng shui metodi, prav vsak kos opreme ima z namenom točno določeno mesto,  vsak prostor je druge barve. Barve sem prilagodila na podlagi njihovih energetskih učinkov. Na ta način sem združila starodavno znanje (feng-shui) z najmodernejšim ( visoko število tehnološko najdovršenejših prestižnih aparatur) Vsaka stranka, ki vstopi v prostor pravi, da se počuti nenavadno prijetno, da je čutiti pozitivno energijo in da moj center zapušča polna energije in s sproščena. Tako je moj cilj dosežen; vrhunska storitev + sprostitev. Stranke se sprostijo in se počutijo domače, udobno. To se mi zdi izredno pomembno, saj se prostor dopolnjuje s storitvami.

kocevje5

KREMCA: Stalno spremljaš novosti v kozmetiki. Od drugih kozmetikov odstopaš, ker si svoje znanje kozmetike nadgradila s fizioterapijo in estetiko.

Tatjana: Laiki pogosto ne ločijo med kozmetiko in estetiko. Estetski posegi so stvari, ki niso v domeni kozmetičark, za katere je potrebna dodatna izobrazba, ter licence za opravljanje teh storitev. Kot recimo razni laserski posegi, beljenje zob, ter druge terapije ki niso v domeni kozmetičnega tehnika. Po znanje sem morala v tujino. Del izobraževanja sem opravila v Sloveniji, del pa v Zagrebu, Beogradu, ter v Munchnu. Delam mednarodni študij estetike, poleg tega redno hodim na izobraževanja in kongrese v tujino, ter nadgrajujem znanje s certificiranimi tečaji. Imam tudi veliko certifikatov iz tujine, ter mednarodnih certifikatov. Mislim pa da se zdravje in lepota popolnoma dopolnjujeta, saj je to navsezadnje celota, ki nas dela take kot smo. Kajti če nisi zdrav, ne moreš delati na svojem zunanjem videzu. Kot si že povedala opravljamo tudi protiolečinske terapije. Moja najnovejša pridobitev je aparatura za magneto terapijo z medicinskim certifikatom, ki se je izkazala za izredno uspešno pri ogromnem številu zdravstvenih težav.  Imamo tudi aparature za vibracijsko vadbo, ki  se je ravno tako izkazala za zelo učinkovito. Posebej v zimskem času se stranke rade odločijo za vadbo z vibracijsko ploščo, da ohranijo ali pridobijo kondicijo, da so fit, dobrega počutja, da do poletja shujšajo in seveda da preoblikujejo telo. Zaradi povečanega zanimanja sem se odločila za nakup še ene aparature za vibracijsko vadbo in jo dobila ravno danes.  Imamo tudi več shujševalnih programov, ter vrhunskih aparatur za odpravo maščobe in celulita. Najnovejša pridobitev je aparatura za kriolipolizo, ki je najbolj varna hkrati pa tudi najučinkovitejša, kajti je edina metoda s katero po terapiji za vedno odstranimo do 20% maščobnih celic. Vse aparature ter storitve ki jih opravljamo v estetskem centru Taleks, sem podrobno opisala na spletni strani www.taleks.si

kocevje3

Vibracijska vadba

KREMCA: Ena izmed tvojih zadnjih novosti za zdravljenje je magnetna terapija ki si jo že omenila. Ta se je izkazala tudi kot zelo učinkovita metoda pri odpravljanju raznih težav, tudi kroničnih.

Tatjana: To je izredno učinkovita metoda sploh pri zdravljenju krčnih žil (izkazala se je za edino uspešno z res vidnimi rezultati), celjenju kože po poškodbah, po opeklinah, celjenju kosti – terapije se lahko opravlja celo čez mavec in kost se zaceli mnogo prej, skrajša okrevanje po boleznih,... Z njo pomagamo tudi rakavim bolnikom med procesom zdravljenja med kemoterapijo in po njej. Pomagamo pri nespečnosti. V sklopu aparature za magneto terapijo opravljamo tudi terapije s sondo za plazma fotokatalizo, ki uspešno zdravi akne, regenerira kožo in tkiva po laserskih posegih, operativnih posegih in estetskih ter lepotnih posegih. Magnetna terapija se uporablja tudi za dvigovanje imunskega sistema, krepi telo po dolgotrajnem jemanju zdravil, med jemanjem pa poskrbi za boljšo absorbcijo oziroma »izkoristek« njihovih učinkovin in zmanjša oz. celo sanira stranske učinke zdravil… Zelo cenjena je tudi v estetiki, ima posebne programe za pomlajevanje celega telesa, kajti njen poglavitni učinek je v tem, da ima moč regeneracije celic. V bistvu ima aparatura 92 različnih terapij za odpravljanje različnih težav in bolezenskih stanj.

kocevje1

Izbrane diplome na steni salona

KREMCA: Vaša ponudba za nego obraza in telesa je zelo široka. Opazila sem, da imate tudi aparaturo za beljenje zob.

Tatjana:  Beljenje zob opravljamo že štiri leta. In sicer storitev opravljamo po standardih nove evropske direktive 2011/84/ES (nova zakonodaja po Evropski direktivi), tako da je varno in zelo učinkovito hkrati. Zobje se pobelijo za 8 do 12 odtenkov po zobni ( Vitapan) lestvici. Je pa tudi dovolj dolgoročno, saj drži nekje 2-5 let. Na voljo pa so tudi 20 minutni obnovitveni tretmaji s katerimi konstantno vzdržujemo stanje, torej belino zob in preprečimo ponovno obarvanje. Beljenje zob postaja vedno bolj aktualno, na začetku je bilo pri nekaterih malce  zadržkov zaradi bojazni da beljenje ne bi škodilo zobem, stranke je bilo potrebno dobro informirati zaradi tega ker so mediji tisto obdobje beljenje prikazovali kot nekaj kar ni dobro za zobe, pa vendar v resnici ni tako. Medicina je v svojih študijah o beljenju zob znanstveno dokazala, da zobem bolj kot profesionalno estetsko beljenje zob, škodujejo belilne zobne paste, ki jih je mogoče kupiti v vsaki prodajalni. Z novo Evropsko direktivo, smo pričeli uporabljati preparate ki so testirani, potrjeni in odobreni s strani zdravstva in dokazano ne škodujejo zobem, celo če bi si jih pobelili štirikrat na leto.  Nam stranke zaupajo, nad izrednimi rezultati so presenečene in zelo zadovoljne, večina se jih redno vrača in vzdržuje belino. Na beljenje zob k nam prihajajo stranke iz cele Slovenije.

kocevje4

KREMCA: Katere storitve opravljate vse v salonu?

Tatjana: Kar se tiče kozmetike imamo dejansko vse; opravljamo tako klasično nego kot tudi prestižne nege obraza. Uporabljamo vrhunske aparature kot so; mikrodermabrazija, diamanti piling, ultrazvok, knajpanje, dermalift, mikroiglično terapijo, plazma fotokatalizo, ultrazvočni čistilec kože, medicinski laserser. Z njimi rešujemo vse težave na koži, ali pa jo regeneriramo in pomladimo. Opravljamo tudi estetsko in medicinsko pedikuro ter sanacijo vraščenih nohtov BS sponkami, zdravljenje glivic z laserjem, izgradnjo deformiranih nohtov in pedigeliranje s permanentno poslikavo. Manikuro, umetne nohte z unikatnimi ročnimi poslikavami in gelish. Klasično depilacijo ter lasersko depilacijo obraza in telesa. Barvanje in oblikovanje obrvi, barvanje trepalnic. Podaljševanje trepalnic, kot novost na področju podaljševanje trepalnic pa tudi delamo tudi  semi permanent mascaro, ki trepalnice podaljša, uvije, pobarva in da volumen hkrati in kjer ni potrebno lepljenje umetnih trepalnic za enak učinek. Vstavljamo uhane, nameščamo zobni nakit s kristalčki Swarovski. Od estetskih posegov pa opravljamo; beljenje zob, odstranjevanje brazgotin, strij, laserski lifting prsi, odpravo kapilar na obrazu in telesu, odpravo pigmentnih madežev,lifting in pomlajevanje, zdravljenje aken, zdravljenje glivic, herpesa, odstranjevanje  zabarvanosti od aken, zdravimo kuperozo – rozaceo,... … Izvajamo več vrst masaž. Vadbo na vibracijski plošči, kar se tiče fizične kondicije, hujšanja in oblikovaja telesa. Shujševalne programe sestavljamo individualno, prav tako diete. Imamo ogromno naprav za oblikovanje telesa in odpravo maščobe ter celulita: kriolipoliza, kavitacija, radiofrekvenca, elektrostimulacija z infrardečimi žarki, tetanična terapija, elektromišična stimulacija, obsevanje z infrardečimi žarki, ultrazvok, limfna drenaža, termopresso terapija. V sklopu protibolečinskih terapij in zdravja pa; ultrazvok, ročna in aparaturna limfna drenaža, postoperativna limfna drenaža, terapevtska masaža, infrardeči žarki, elektromišična stimulacija, termopresso razstrupljanje telesa, magneto terapija, plazma fotokataliza. Sodelujemo tudi s športniki posamezniki in športnimi klubi, nidimo jim kondicijske treninge, priprave na tekme, sproščanje, terapije pri športnih poškodbah ter regeneracijo po športnih poškodbah. Prepričana sem, da bi se še kaj našlo.

kocevje6

KREMCA: V salonu imaš tudi pomočnico. Lahko rečemo tudi tvoja desna roka.

Tatjana:  Obseg dela se nam je občutno povečal in sama ne zmorem več. Moja pomočnica končuje kozmetično fakulteto, pri meni je delala tudi prakso –pripravništvo, tako da v mojem centru dela že kar nekaj časa.  Naučila pa sem jo tudi že druge stvari ki ne spadajo samo v domeno kozmetike.

KREMCA: Kakšni pa so tvoji malo bolj dolgoročni plani za naprej. Vidimo, da se stalno širiš. Vsako leto imaš nekaj novega. Oziroma pri tebi imam občutek, da imaš novosti že vsakih nekaj mesecev.

Tatjana: Ker stalno spremljam novosti je dejansko res vsakih nekaj mesecev nekaj novega v salonu. Ker veliko hodim v tujino, vedno med prvimi pripeljem novosti v Slovenijo, torej v moj estetski center Taleks. Ravno te dni sem postala inštruktor in mojster podaljševanja trepalnic, sedaj pridobivam še mednarodni certifikat za mojstrico podaljševanja trepalnic, pred mano je le še teoretični izpit.

KREMCA: Čestitam.

Tatjana: Hvala. To je nova tehnika, ki se je šele sedaj začela delati v Sloveniji. Sedaj nas je šele 5, ki delamo to tehniko. To je veliko boljša metoda kot klasična. Mi podaljšamo trepalnice v 45 minutah, ne odpadejo, ni potrebno hodit na refil. Drži en mesec. Istočasno se tudi pobarvajo, ovijejo in trepalnice so videti resnično čudovito. V salonu stremimo k temu, da smo vedno prvi. Ali sami pripeljemo nekaj v Slovenijo ali pa smo med prvimi, ki pričnemo izvajati določeno novo storitev.

KREMCA:  Kaj pa lokacija tvojega estetskega salona tu v Kočevju? Kako sprejemajo kozmetično estetski salon okoliški prebivalci?

Tatjana: Seveda se pozna, da je nižja kupna moč. Temu sem tudi prilagodila cene, ki so bistveno nižje od Ljubljane. Stremim k temu, da si te prestižne storitve lahko privošči vsakdo, tudi tisti z najnižjimi prihodki.  Stranke se k nam pripeljejo iz cele Slovenije, predvsem na storitve, ki so višjega cenovnega razreda. Na primer: beljenje zob, kriolipoliza, laserski posegi. Slovenija je majhna in dober glas se hitro razširi, če si v nečem dober in dosegaš odlične rezultate se danes nikomur več ni problem odpeljati eno uro ali uro in pol na drugi konec naše male Slovenije. V našem kraju je nižja kupna moč, poleg tega sem opazila da tudi ljudje niso dovolj ozaveščeni glede teh storitev. Zato velikokrat v lokalno mesečno revijo napišem članek o neki novi storitvi, da jo na ta način  približam. V te namene sem tudi naredila dneve odprtih vrat, da se strankam brezplačno  pokaže aprature, demonstrira njihovo delovanje, da se jih seznani o njihovih učinkih, kaj vse se da narediti pri reševanju njihovih težav.  Na dnevu odprtih vrat jim naredimo tudi gratis terapijo, da vidijo kako se terapije čuti, kako izgleda, kakšen je učinek. Ko ljudje to vidijo in  preizkusijo so zelo veseli, da jim ni treba iti v tujino ali v Ljubljano, saj imajo te storitve dejansko pred domačim pragom. Poleg tega mislim, da so ponosni, da imamo vedno nekaj novega in smo v ospredju. Da je tudi v Kočevju nekaj s čimer se uvrščamo v sam vrh in celo prednjačimo. Okoliški prebivalci so salon zelo dobro sprejeli. To me izredno veseli.

KREMCA: Opazila sem, da je tvoja spletna stran polna informacij. Vse storitve, ki se nudijo v salonu so res na široko opisane, tako da lahko vsak laik dobi zadostne informacije že preko tvoje spletne strani. Lahko rečem vse pohvale za spletno stran.

Tatjana: Hvala. Za izvirnost in obširnost spletne strani, ki jo urejam sama, sem leta 2012 celo dobila nagrado – certifikat za najbolj obiskano spletno stran v Sloveniji.

KREMCA: Kako pa izkoriščaš druge medije za prepoznavnost salona?

Tatjana: Spletno stran urejam sama in sem jo zastavila na način, da stranke najdejo čim več informacij. Pišem članke v lokalni mesečni časopis. Imamo tudi  Facebook profil. Mislim, da so taki oglaševanja najbolj uspešni. Nekajkrat letno sem povabljena da napišem kakšen članek za različne revije ali portale.  Enkrat smo imeli tudi oddajo na radiu. Sem pa prepoznavna že od prej, ko sem nekaj let redno bila gostja v oddajah na TV Slovenija, ter redno sodelovala v oddaji duhovni utrip.

KREMCA: Omenila si otroka. Kako uspeš usklajevati uspešno kariero in vse obveznosti povezane s tem z družino in družinskimi obveznostmi.

Tatjana: Dejstvo je da ni enostavno. Vendar tam kjer je volja, je tudi moč in pot do uspeha. Moram priznati, da sva z otrokom izredno navezana in da mi je v življenju on vedno na prvem mestu. Posvečam mu ogromno časa, v bistvu ves svoj čas ko nisem v službi. Glede na to, da imam v salonu pomočnico si delo organiziram tako,da vedno delam le eno izmeno. Ostalo delo, ki je vezano na pisarno in urejanje papirjev, pa opravljam ponoči, ko otrok zaspi, tako da mnogokrat delam pozno v noč. Ko grem na izobraževanja, predavanja in izpite v tujino, gre otrok vedno z mano. Nikoli ga ne puščam v varstvu. Tako je že ko je bil star eno leto, šel z mano na izobraževanje v Nemčijo in Črno goro. Da bi mu olajšala pot, z možem voziva ponoči da otrok vožnjo v bistvu prespi. Ko sem na predavanjih je z možem, ves preostali čas pa smo skupaj. To vedno izkoristimo za kratek družinski dopust, pa tudi kadar so to samo 3 ali 4 dnevi, kjerkoli v tujini imam izobraževanja si vedno vzamemo tudi čas za obisk živalskega vrta in znamenitosti. Za usklajevanje vseh obveznosti je bistvenega pomena, da si dober organizator in gre.

KREMCA: Hvala Tatjana, da si nam na široko odprla svoja vrata in da si z nami delila tvoje izkušnje. Želim ti še naprej veliko poslovnih uspehov.

Tatjana: Hvala tudi tebi.