Mojstra Inna V. Mushinskaia in Guy Kremer navdušila svoje stanovske kolege na celjskem sejmišču

Mani & pedi
Všečki (0)

Celjsko sejmišče je minuli vikend živelo s frizerskimi in kozmetičnimi mojstricami in mojstri. Specializirana strokovna sejma FRIZERSTVO in KOZMETIKA, na katerih se je skupaj z zastopanimi podjetji predstavilo skoraj 150 ponudnikov najboljših frizerskih in kozmetičnih blagovnih znamk iz 11 držav, sta v dveh dneh pritegnila več kot 3000 obiskovalcev. Posebne pozornosti sta bila deležna gosta iz tujine, mojstra svojega poklica, umetnice ličenja Inna V. Mushinskaia in top frizer Guy Kremer, ki sta navdušila svoje stanovske kolege.  

Prvi sejemski dan je tako na sejmišču na povabilo organizatorja sejma, družba Celjski sejem d.d., in razstavljavca na sejmu Kozmetika podjetja Salon masaže in lepote Orhideja, uradnega zastopnika blagovne znamke za profesionalno kozmetiko Glazel Visage, nastopila Inna V. Mushinskaia. Vrhunska umetnica in mednarodna sodnica ličenja je premierno predstavila tehnike ličenja s svinčnikom in akvarelom. V svojem nastopu je med drugim obiskovalcem sejmišča razložila, da se akvarel uporablja kot podlaga za senčila, hkrati pa pomaga poudariti barvo senčila. »Če želimo, da bodo barve bolj izrazite, moramo nanesti akvarel bele barve, ki nam veko spremeni v beli list papirja, na katerega nato nanašamo barve,« je med drugim povedala gostja iz Moldavije.  

Nedelja pa je minila v znamenju frizerskih škarij, saj sta se na velikem odru odvila dva kreativna frizerska šova. V Lisapovem Absolute Top seminarju je bila v ospredju profesionalna barva Easy Absolute 3, za katero pravijo, da je nežna, dišeča, sijoča, anti-alergijska barva, ki 100 % pokriva sivino in hkrati pomladi lase. Vrhunec na sejmu Frizerstvo pa je predstavljal nastop uglednega frizerskega mojstra, ambasadorja L'Oreal Professionnel, Guya Kremerja, ki je obiskovalcem sejmišča predstavil »lepote neskončne blond barve«. Vrhunski frizer Guy Kremer se v Slovenijo vrnil po pol desetletja na povabilo Celjskega sejma in generalnega pokrovitelja sejma Frizerstvo L'Oreal Slovenija. Top frizer je ustvarjal pred množico več kot 500 frizerk in frizerjev ter poznavalcev tega področja, ki so dobro uro spremljali vrhunski frizerski šov. 

Sejemsko dogajanje zaznamovalo tudi 10. jubilejno mednarodno tekmovanje oblikovanja nohtov Nail Design 

Poseben utrip sejemskemu dogajanju je znova dodalo že deseto, mednarodno tekmovanje oblikovanja nohtov Nail Design, ki ga je pripravila Akademija Studio lepota. Direktorica Mojca Janežič je pojasnila, da je bilo letošnje tekmovanje v vseh ozirih rekordno, saj so skupno prejeli 105 prijav, nivo tekmovanja pa je pokazal, da se je standard v primerjavi s preteklim letom bistveno izboljšal.  

Dijaki in študenti so tekmovali v soboto, odrasli pa v nedeljo, razen v kategoriji Total Look, kjer so tudi skupine profesionalcev svoje kreacije predstavile že prvi sejemski dan. Naziv Šola leta 2013 je tako osvojila Srednja zdravstvena šola Celje. Prislužila si ga je, ker so njene dijakinje in dijaki skupaj osvojili največ točk oziroma prvih treh mest na tekmovanjih manikira, Salon Nail design in Total Look. Učenka leta pa je postala Patricija Lešnik iz Srednje šole za oblikovanje Maribor pod mentorstvom Nevenke Rat.  

Med mladimi je sicer v manikiri zmagala Nina Centrih iz Srednje zdravstvene šole Celje pod mentorstvom Sonje Cesar in Marije Bec. V permanentnem lakiranju je bila najboljša Anja Muhič iz Višje strokovne šole Novo mesto pod mentorstvom Barbare Stopa, ki je zmagala že lani. V Nail Designu je slavila Maša Cotič iz Srednje zdravstvene šole Maribor pod mentorstvom Ksenije Pehlič in Andreje Fridrih. V Boxed Mixed Media je slavila Alenka Zalokar iz Srednje šole za oblikovanje Maribor pod mentorstvom Nevenke Rat. V Total Looku pa je mednarodno komisijo najbolj navdušila skupina »Swamp Fairy« Srednje zdravstvene šole Celje pod mentorstvom Sonje Cesar in Marije Bec.  

Med profesionalci je tekmovalka leta z največ osvojenimi točkami postala Mojca Polajžer iz Slovenije, v Total Looku pa je prvo mesto prav tako osvojila slovenska ekipa Vila vrtnic.  

Na sejmu Kozmetika so se v nedeljo odvila tudi strokovna predavanja s področja kozmetike, ki so jih izvedli predstavniki Visoke šola za storitve, Oddelka za kozmetiko in Inštituta za kozmetiko. Dekan šole prof. dr. Janko Žmitek pravi, da je sejem kot dogodek pomemben za razvoj stroke. Zato si želi v prihodnje še večji poudarek na tem segmentu. »Problem slovenske kozmetike je, da vsak že uvaža vse, vsak prodaja vse, vsak izobražuje. Relativno hitro sicer vsi tisti, ki niso dovolj strokovno usposobljeni, odpadejo. Zelo pomembno se mi zato zdi, da bi gradili v tej smeri, da se čim bolj seznanja s problematiko uporabnice in uporabnike, da začnejo ceniti znanje. Prepoznavati potrebo po znanju zato, da se sproži oz. pospeši proces znanja na tistih straneh, ki to izvajajo.« To potrjuje usmeritev organizatorja v večjo strokovnost sejemskega dogodka.

tekmovanje v permanentem lakiranju

 

Čez slabe štiri tedne na sejmišču novi sejemski dogodek NATOUR
Celje bo sicer znova sejemsko obarvano že čez slabe štiri tedne (6.-9. junij), ko bo na sejmišču potekal novi sejem NATOUR - sejem aktivnega preživljanja prostega časa. Natour ne bo tipičen sejem, saj bodo v ospredju demonstracije in testiranja izdelkov in storitev za »outdoor« športe in aktivnosti. Obiskovalci se bodo lahko z inštruktorji, strokovnjaki in vrhunskimi športniki naučili pravilnih tehnik teka, športnega plezanja, lokostrelstva…, na voljo pa bodo tudi številne priložnosti za ugoden nakup vrhunskih domačih in tujih izdelkov, ki jih ne najdemo v običajnih športnih trgovinah.