Nega rok in nohtov pozimi – kako ste lahko najbolj učinkoviti?

Mani & pedi
Všečki (1)

Jesen je nepreklicno mimo. Že smo se morali navaditi na mrzla jutra, zamenjali smo garderobo in naenkrat se namesto za popoldansko kavo odločimo za čaj. Tako je, zima je tu.Z njo pa cela vrsta težav in preglavic, če zanemarimo nego svojih rok in nohtov.

Dejstvo je, da so naši nohti celo leto naokoli izpostavljeni najrazličnejšim vremenskim razmeram.Zima je znana po tem, da nam suh in mrzel zrak zunaj ter suh in topel zrak v ogrevanih prostorih izsušita nohte, obnohtno kožico in kožo na rokah. Za povrh se veliko Slovenk se sooča s problemi, kot so lomljivi, cepljivi, mehki in na pogled nelepi nohti.

Kaj lahko storite, da situacijo izboljšate?

Pravilna nega je najpomembnejši korak k lepim naravnim nohtom. Da jih zaščitite pred zunanjimi vplivi je nujno, da noht ni nikoli »gol«.Dobro je, da jih zaščitimo vsaj s prozornim podlakom.

Najmanj dvakrat dnevno nanesite kvalitetno olje na obnohtno kožico in dobro vmasirajte, da se vpije, s čimer boste pospešili cirkulacijo in zmanjšali izhlapevanje naravne vlage tudi iz nohta.

Nohte lahko še bolj negujete s pomočjo balzamov za nohte in različnimi proteinskimi formulami glede na tip nohta, ki povrnejo fleksibilnost, moč ali trdoto. Svetuje se tudi uporaba zaščitnih rokavic pri čiščenju in pranju posode.

Za odstranjevanje laka vedno uporabljajte le brezacetonski odstranjevalec laka. Za najboljše rezultate pri negi svetujemo uporabo linije Nailtiques, ki je znana po izjemni učinkovitosti, hitrih rezultatih in mnogih zadovoljnih uporabnicah.

Še več praktičnih nasvetov glede skrbi za lepe roke in nohte lahko najdete na www.lepota.info–spletna stran z največjo izbiro profesionalnih izdelkov za nohte