RAZTEZNA MIZA

Fizioterapija
Všečki (0)

Bionwell Relax raztezna miza je učinkovit pripomoček za vadbo in sproščanje za vse, ki imajo težave s hrbtom.

Cena: 185,00 €

Mizo pogosto že uporabljajo v fitnes centrih in na fizioterapevtskih tečajih, kjer se uporablja tako za kurativno kot za preventivno zdravljenje.

Dandanes vse več ljudi trpi zaradi bolečin v hrbtu, ramenih in zaradi mišične napetosti. Število primerov hernije diskov neprestano narašča. Zaradi težkega fizičnega dela, pisarniškega dela in nepravilnega sedečega položaja je naša hrbtenica dnevno izpostavljena stresu, kar prej ali slej pripelje do fizioloških težav in bolečin.

Bionwell Relax raztezna miza za raztezalne vaje hrbtenice in mišic, osnovane na težnosti, blaži omenjene simptome. Popolna razbremenitev hrbtenice lahko vodi do sprostitve medvretenčnih ploščic in povečanja pretoka hrbtenjačne tekočine. Kardiovaskularni sistem pa ob tem koristi, saj je glava oskrbovana s svežo krvjo, posledično so tako lahko zmanjšane tudi krčne žile in glavoboli, povezani s stresom.

Že 400 pred našim štetjem je Hipokrat, eden izmed najbolj znanih zdravnikov iz antičnih časov, poznal pozitivne učinke, ki jih raztezalni trek položaj lahko ima na človeško telo, zato so paciente za odpravo fizioloških težav obešali in raztegovali. Zgolj nekajkratna namestitev v položaj spečega netopirja lahko pomaga k dolgoročnemu uspehu lajšanja bolečin in preprečevanja le-teh.Na mizi je moč izvajati tudi vaje za krepitev mišic, vaje kot so trebušnjaki za trebušne mišice, ki so izrednega pomena za oporo hrbtenice.

Bionwell Relax raztezna mizo lahko obremenite do največ 136 kg, prilagodite pa jo lahko vsakemu uporabniku posebej, in sicer zahvaljujoč 20-kratni nastavitvi višine. 5 cm debela pena in oblazinjen utrjevalnik gležnjev zagotavljata udobje med vajami. Z uporabo najlonskega traku lahko klop zasukate do približno 180°, z uporabo ergonomskega varnostnega ročaja pa boste brez težav namestili katerikoli želeni položaj. Izredno stabilna jeklena konstrukcija klopi z vzmetenjem med vadbo zagotavlja varen občutek.

Bionwell Relax miza je učinkovito terapevtsko orodje in koristen dodatek vsake sobe, namenjene rekreaciji in razvedrilu.Postavitev in namestitev mize je enostavna zahvaljujoč preglednim ilustriranimi navodilom, mizo lahko sestavite v 30 minutah, odvisno seveda od spretnosti uporabnika.

Podatki o mizi:- Dimenzije mize pripravljene za uporabo: 146cm x 78cm x 159 cm- Barva: črna/oranžna- Teža: 32 kg- Maksimalna obremenitev: 136 kg - zelo kvalitetna izdelava- Maksimalna višina uporabnika: 198 cm- Kot naklona: od 0° do 180°- Dimenzije paketa: 129cm x 63cm x 20,5cm- Naslonjalo je iz pene in umetnega usnja - Garancija 2 leti