Štajerska regija je bogatejša za 22 poklicnih manikerk

Mani & pedi
Všečki (0)

Štajerska regija je bogatejša za 22 poklicnih manikerk s formalno priznano izobrazbo po sistemu Nacionalne poklicne kvalifikacije Maniker/manikerka.

Jacoop d.o.o. je edini izvajalec vpisan v register izvajalcev postopkov preverjanja in potrjevanja Nacionalne poklicne kvalifikacije Maniker na Štajerskem oziroma vzhodno od Ljubljane, ki je v šolskem letu 2007/08 izvajal usposabljanja ter preverjanja in potrjevanja za pridobitev te izobrazbe. V postopku preverjanja in potrjevanja NPK Maniker kandidatka pridobi formalno priznano izobrazbo, ki se kot poklic vpiše tudi v delavsko knjižico.
V tem šolskem letu je pri nas uspešno zaključilo usposabljanje in postopek preverjanja in potrjevanja NPK Maniker 22 kandidatk večinoma iz SV Slovenije, Gorenjske in Ljubljane. S tem je njihovo znanje tudi formalno priznano.
V našem podjetju že od samega začetka skrbimo za izredno kakovostno izobraževanje. Bili smo prvi v Sloveniji, ki smo pričeli z več tedenskim usposabljanjem oziroma tečajem podaljševanja nohtov, in edini, ki že od samega začetka vztrajamo na obveznih vajah na modelih. To se nam je očitno obrestovalo, saj večina naših tečajnic danes uspešno opravlja to delo. Priporočajo pa nas tudi tistim, ki bi se rade dobro izučile opravljati poklic maniker, kar je seveda največje priznanje našemu delu in trudu, ki ga ves čas vlagamo v vedno kvalitetnejše izobraževanje .

Usposabljanje za pridobitev NPK Maniker izvajamo na podlagi Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti, kjer so zavedena vsa ključna znanja, ki jih mora kandidatka obvladati, da lahko pristopi v postopek preverjanja in potrjevanja NPK. Znanja preveri posebna komisija, ki jo določi Državni izpitni center.
Med usposabljanjem se ves čas prepleta strokovno teoretično podajanje vsebine in praktično izvajanje. Izredno pomembno je namreč teoretično znanje, saj daje osnovo za uspešno delo in nadaljnje izobraževanje. Iz dolgoletnih izkušenj v izobraževanju odraslih na tem področju smo ugotovili, da lahko le s prepletanjem in dopolnjevanjem teoretičnega in praktičnega znanja najbolje pripravimo udeležence na uspešno samostojno delo.

Najbolj pomembno pa je, da se v naši stroki ves čas razvijajo novi produkti in nove metode oziroma tehnike dela. Zato je potrebno ves čas spremljati novosti in trende na tem področju. Tako redno pripravljamo različne delavnice, kjer manikerji lahko izpopolnijo svoje znanje in nadgradijo pridobljene izkušnje ali se seznanijo z novimi tehnikami in novimi proizvodi.
Seveda smo našim manikerjem ves čas na voljo za različne dodatne informacije in morebitna vprašanja, s katerimi se srečujejo pri delu s strankami.
»Naš cilj so profesionalno usposobljeni manikerji oz. manikerke, ki imajo dovolj teoretičnega in praktičnega znanja, da lahko zadovoljijo še tako zahtevno stranko. Želimo, da so naši manikerji dovolj podkovani z znanjem in da že med samim usposabljanjem pridobijo dovolj izkušenj, saj bodo le tako lahko stopili iz povprečja.« je povedala direktorica podjetja in master edukatorka Mojca Janežič na svečani podelitvi certifikatov.
Svečana podelitev certifikatov je bila v ponedeljek, 23. junija 2008 ob 18. uri v Hotelu Leonardo v Slovenski Bistrici. Certifikate sta podelila Slavko Lapanja iz Državnega izpitnega centra in Mojca Janežič, direktorica podjetja Jacoop d.o.o.
Častna gostja Zlatka Brodie iz Velike Britanije je izvedla demonstracijo najnovejše tehnike podaljševanja nohtov s Soak off geli in prikazala trenutno najmodernejši trend oblikovanja nohtov v Veliki Britaniji – Reverse French.