Strokovni posvet GDPR

Kozmetika
Všečki (0)
15. 5. 2018
Ljubljana, Slovenija
Poglej na zemljevid
Vsebina prilagojena specifikam v kozmetični branži

Aikon Academy v sodelovanju s pravnimi strokovnjaki pripravlja #BREZPLAČEN strokovni posvet glede novosti na področju varstva osebnih podatkov (po uredbi #GDPR→ s poudarkom na specifikah poslovanja v kozmetični branži in konkretnih primerih. ←

Posvet bo vodila izvedenka za internetno pravo univ. dipl. pravnica Tjaša Vidic.

 

  • O GDPR"S 25. majem 2018 se v Evropski uniji spreminja področje urejanja varovanja osebnih podatkov in varstva zasebnosti. V celotni EU začne veljati Uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). V Republiki Sloveniji so spremembe in novosti zajete v osnutku Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Do sprejema zakona ni še prišlo, na kolegiju državnega zbora, 12. aprila 2018, je bilo odločeno, da ne bo uvrščen na izredno sejo državnega zbora po nujnem postopku (v tednu od 16. do 19. aprila 2018), kar pomeni, da v tem mandatu zakon ne bo sprejet. S tem je področje varstva osebnih podatkov ostalo z nekaterimi prazninami v razmerju do evropske uredbe GDPR, ki pa bo, neodvisno od nesprejetja ZVOP-2, začela neposredno uporabljati 25.5.2018."
    Nekatere novosti bodo zahtevale:
    1. nove splošne pogoje zasebnosti oz. dopolnitve obstoječih
    2. nova soglasja strank/uporabnikov oz. dopolnitve obstoječih3. dopolnitve aneksov z zunanjimi obdelovalci4. nekatere tehnične prilagoditve
    Kaj konkretno pomeni, ker ZVOP-2 ne bo sprejet pred uveljavitvijo uredbe GDPR?ZVOP-2 v osnutku predvideva, da mora glede nekaterih pravic in postopkov smernice izdati Informacijski pooblaščenec. To se še posebej nanaša na pravico “Popravek in izbris, t.i. pravica do pozabe” in nekatera druga področja. Ker teh smernic še ni in jih po vsej verjetnosti ne bo do sprejetja ZVOP-2, imamo trenutno na tem področju pravno praznino, ki jo bomo reševali na splošno do konkretnih smernic. 
  • VPRAŠAJTE IZVEDENKO
    Povezava do vprašalnika (https://www.1ka.si/a/169036), preko katerega imate možnost odgovoriti na nekaj ključnih vprašanj, ki obravnavajo področja, ki jih #GDPR spreminja ter na koncu postaviti vprašanja, na katera boste prejeli odgovore s strani pravnih svetovalcev. V kolikor boste želeli, vam lahko posredujejo tudi ponudbo za konkreten pregled in pripravo pravnih dokumentov ter navodila (za elektronsko in vaše interno poslovanje)
  • OBVEZNE PRIJAVE na: academy@beaikon.com