Tečaj bandažiranja Ljubljana

Kozmetika
Všečki (0)
13. april 2019
09:00 - 19:00
Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Slovenija
Poglej na zemljevid
150,00 €
Vrsta izobraževanja
Skupinski tečaj

Cena tečaja je 150 €.

Bandaža je terapevtska metoda pri kateri z uporabo posebnih trakov onemogočimo boleč oz. škodljiv gib. Pravilno narejena bandaža temelji na mehanski zaščiti sklepov in mišic,odpravlja nehotene »trik« gibe,lajša bolečine, onemogoči nastanek otekline in ne ovira prekrvavitve. Metoda je lahko preventivna ali kurativna.

Tečaj je namenjen vsem osebam, ki se ukvarjajo s športom ali delajo s športniki v raznih klubih ali reprezentancah, ki zahtevajo tovrstno znanje.

PROGRAM TEČAJA:

     Tečaj Osnov povijanja z lepilnimi povoji oz. tečaj »bandažiranja«

Teoretični del:

 • ponovitev anatomije in funkcionalne anatomije (obravnavanih sklepov)
 • zgodovina lepilnih povojev
 • lastnosti lepilnih povoje
 • učinki povijanja z lepilnimi trakovi
 • indikacije, cilji in kontraindikacije
 • osnove ravnanja s potrebnim materialnom (bandažnimi trakovi, pod-bandažnimi penami, spreji,…)
 • načini/principi povijanja

 

Praktični del:

 • zgornji in spodnji skočni sklep
 • kolenski sklep
 • stegno
 • zapestni sklep
 • prsti
 • palec

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Prijava in dodatne informacije:
Aleksandar - 041 89 87 89

Ob prijavi se plača minimalno 100 €. Znesek lahko vplačate na TRR:
Vital masaže d.o.o., Tržaška 132, 1000 Ljubljana, št. SI56 0205 3026 2035 017
ali osebno na našem sedežu oz. poslovalnicah. 


O INŠTRUKTORJU TEČAJA

Tina Kobale

V študijskem letu 2009/2010 sem se vpisala na Evropski center Maribor, smer fizioterapija, kjer sem kot druga diplomantka študijske smeri z odliko opravila zagovor svoje diplomske naloge in pridobila naziv diplomirane fizioterapevtke. Vsa leta študija sem se uvrščala med 5% najboljših študentov v generaciji. Z delom na področju fizioterapije sem se seznanila že med obveznimi kliničnimi vajami v različnih bolnišnicah, zdraviliščih in domovih za starejše občane. Večino kliničnih vaj sem opravila v bolnišnicah na oddelkih za travmatologijo in ortopedijo ter v zdraviliščih, saj me »ta veja« fizioterapije najbolj zanima.

Že v času študija sem pridobivala izkušnje z delom fizioterapevtke. V poletnem času sem bila fizioterapevtka v Domu dva topola v Izoli (Društvo distrofikov Slovenije) in na mednarodnem nogometnem campu FC Barcelone - FCB Escola ter sodelovala z Društvom paraplegikov severne Štajerske, košarkarji invalidi, kjer sem se izpopolnila v delu in  komunikaciji,  pridobila sem odgovoren odnos do dela, izkušnje, smisel za delo z ljudmi in veliko potrpežljivosti,  s pridom pa sem uporabljala tudi svoje organizacijske sposobnosti.

Septembra leta 2013 sem po končanem pripravništvu, na Ministrstvu za zdravje opravila strokovni izpit, ki mi dovoljuje samostojno delo fizioterapevtke in bila oktobra istega leta sprejeta na magistrski študij Aplikativne kineziologije na FAMNIT (Univerza na Primorskem), kjer sem septembra 2016 uspešno zagovarjala magistrsko delo. Zavedam  se, da je potrebno pridobljeno znanje iz fakultete nadgrajevati in izpopolnjevati. Že v času študija, kot tudi kasneje, sem se udeleževala različnih simpozijev, konferenc in izobraževanj s področja fizioterapije in športa.

Od opravljenega strokovnega izpita dlje sem kot fizioterapevtka sodelovala z NZS (ženska nogometna reprezentanca WU15 in WU17), KZS (tabor KZS in mednarodni košarkarskem taboru FIBA Evropa za dekleta v Postojni), RZS (žensko rokometno reprezentanco Slovenije WU20), vodila vadbo koronarnih bolnikov v okviru Zveze koronarnih klub in društev Slovenije ter samostojno vodila tedenske vadbe v svojem društvu. 

V času magistrskega študija sem aktivno sodelovala pri projektu »Po kreativni poti do praktičnega znanja« – Vrednotenje mišičnega neravnovesja pri ljudeh z bolečino v spodnjem delu hrbta (TMG) ter se meseca junija 2014 udeležila intenzivnega mednarodnega izmenjalnega programa za izobraževanje in šport v Italiji (EduSport). Avgusta 2015 sem se zaposlila na Medicinsko termalnem centru Fontana, kjer sem vodja fizioterapije in masaž, istočasno pa kot fizioterapevtka in kondicijska trenerka začela sodelovati z ženskim košarkarskim društvom  Maribor (ŽKD Maribor), od meseca maja 2016 pa v popoldanskem času delam na Inštitutu za športno medicino v Mariboru (IŠM Maribor). Junija 2016 sem začela sodelovati z žensko smučarsko reprezentanco Slovenije, aprila 2017 pa tudi z najboljšo slovensko teniško igralko Polono Hercog.

Tečaj bandažiranja Ljubljana

13. april, 2019
09:00 - 19:00
150,00 €