Tečaj masaže nosečnic

Fizioterapija
Všečki (0)
12. januar 2019
09:00 - 18:00
Tržaška 132, 1000 Ljubljana
Poglej na zemljevid
120,00 €
Vrsta izobraževanja
Skupinski tečaj
Omejeno število udeležencev

Ljubljana - v Vitalovih prostorih; 12. januar 2018

Teorija (3 ure)

 • nosečnost, 
 • anatomija in fiziologija, 
 • indikacije, kontraindikacije, 
 • zaščitni položaji

Praktični del (7 ur; vaje med seboj)

 • - tehnike masaže 
 • - hrbet, vrat, roke, noge, trebuh


 INFORMACIJE IN PRIJAVE

Za prijavo oz. potrditev prijave pokličite na 040 350 949 ali pošljite sporočilo na brigita.vital@gmail.com

 • Cena tečaja je 120 € 
 • Zaželeno je znanje klasične masaže po programu Kataloga standardov.
 • Mesto na tečaju si zagotovite s predhodnim vplačilom 80 €. Znesek lahko vplačate na TRR: Vital Masaže, Brigita Trček s.p., Dol 41 a, 1353 Borovnica, št. SI56 0311 2100 0540 447,
 • Po opravljenem tečaju prejemete certifikat in ste vpisani v register izvajalcev masaže nosečnic voden pri Vitalu.
 • Vsak tečajnik, ima možnost, da se istega tečaja udeleži večkrat brezplačno in s tem utrdi pridobljena znanja ter odpravi morebitne pomanjkljivosti, ki so se pojavile med delom v praksi.

O INŠTRUKTORJU TEČAJA


Janiya Maja Žnidar

Kraniosakralna terapevtka, fizioterapevtka, vodja programa masaže za nosečnice, inštruktorica masaže za dojenčke, refleksoterapevtka, Reiki mojstrica, plesalka.

»Če upamo, da bomo ustvarili svet brez nasilja, kjer spoštovanje in prijaznost zamenjata strah in sovraštvo, moramo začeti s tem, kako ravnamo drug z drugim na začetku življenja.. Ker se tam ustalijo naši najglobji vzorci. In iz teh korenin rasteta strah in odtujenost ali pa ljubezen in zaupanje.«

Zavedanje, da se vez med materjo in otrokom začne vzpostavljati že pred rojstvom, se z napredovanjem nosečnosti krepi in je povezana s kvaliteto odnosa med materjo in otrokom po porodu, me je navdihnilo, da lahko z masažo in drugimi metodami pomagamo do blagostanja in zdravega povezovanja in navezovanja mame in otroka.

Danes v sodelovanju z Vitalom želim predati znanje ostalim maserjem in tečajnikom s področja masaže za nosečnice ter dragim staršem o masaži vaših dojenčkov. 

Več o moji poti in mojem delovanju si lahko preberete spodaj ter ogledate na povezavi

www.promanus.si

Po končani Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani sem bila sprejeta na Zdravstveno fakulteto v Ljubljani, kjer sem po daljšem obdobju zaključila študij fizioterapije. Tam sem se seznanila z različnimi fizikalnimi pristopi zdravljenja in rehabilitacijo, najbolj pa me je navdušilo področje manualne terapije. Že kot študentka sem v času študija leta 2008 izvajala masaže v priznanem wellnesu v Ljubljani, kjer sem pridobila veliko prakse s področja klasične švedske masaže, športne masaže, masaže za nosečnice, refleksne masaže stopal, lomi lomi masaže.

Od nekdaj me je navduševalo raziskovanje in izobraževanje na področju alternativne, komplementarne in naravne medicine ter manualne terapije. Življenje me je tako intuitivno vodilo po poteh, ki so mi omogočile delati tisto, kar mi je pomagalo pri osebni in duhovni rasti. Tako sem leta 2012 odprla lastno podjetje PROMANUS Terapevtske Masaže (t.i. center komplementarne medicine), kjer uspešno delujem in združujem principe in metode zdravljenja vzhodne in zahodne medicine. 2014 sem pridobila certifikate za refleksno masažo stopal ter Nevro-refleksoterapijo stopal- PRAXIS VERTEBRALIS, ter nadgradila tehnike drugih manualnih metod zdravljenja.

Reiki mojsterstvo mi je odprlo nove dimenzije znanja in vedenja o človekovem delovanju, tako na duhovnem kot na fizičnem nivoju ter mi je v pomoč pri ostalih terapijah in načinih medicinskega zdravljenja.

Pred leti sem našla sebi na kožo pisano področje, ki mi je pomagalo še bolj poglobilti svoje subtilne in taktilne sposobnosti,  to je kraniosakralna terapija (veja osteopatije). Po štiriletnem pogramu sem leta 2017 diplomirala in dobila mednarodni certifikat kraniosakralnega terapevta.  To metodo uporabljam veliko pri dojenčkih, nosečnicah, športnikih...

Novembra 2018 sem postala članica mednarodnega združenja za masažo dojenčkov (IAIM), po katerem programu tudi vodim tečaj masaže dojenčkov.

Ples me spremlja že celo življenje,  kot profesionalna plesalka zvrsti hip-hopa in street dance showa, z večletnimi mednarodnimi plesnimi izkušnjami, sem leta 2009 dobila priznanje najtekmovalke leta. Vsa ta leta izkušenj so me izoblikovala v osebo, ki se zaveda, kako pomembno je redno ohranjanje telesne kondicije, ter še pomembnejše nameniti dovolj časa za regeneracijo in nego telesa in duha. Tako me je navdušilo deliti nasvete in izkušnje ostalim aktivnim športnikom, kot tudi tistim, ki so s svojo vrhunsko kariero že zaključili. Po končani tekmovalni karieri sem združila svojo strast do plesa z manualnim terapevtskim zdravljenjem in sedaj pomagam številnim plesalcem kot tudi vsem drugim ljudem do vzpostavljanja notranjega ravnovesja in izboljšanja psihofizičnega počutja in kvalitete življenja. Vodila sem predavanja in delavnice o poškodbah pri plesu in rehabilitacija, ter leta 2017 na državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih organizirala fizioterapevtsko oskrbo za psiho-fizično podporo vsem tekmovalcem.

V preteklosti sem sodelovala z ameriško reprezentanco smučarskih skakalcev, katere sem leta 2014 spremljala kot osebna fizioterapevtka ter z drugimi športniki in člani domače slovenske reprezentance (hokejisti, nogometaši, košarkaši, speedway vozniki, plesalci), s tujimi klubi (finski smučarji alpinisti itd.,).

Tečaj masaže nosečnic

12. januar, 2019
09:00 - 18:00
120,00 €