Tečaji protibolečinske masaže

Fizioterapija
Všečki (0)
18. 05. 2019, 09:00 do 13. 10. 2019, 17:30
Tržaška 132, 1000 Ljubljana
Poglej na zemljevid
140,00 €
Cena prvega modula.
Vrsta izobraževanja
Skupinski tečaj
Omejeno število udeležencev

 • Ljubljana - v Vitalovih prostorih: 1.modul: 15. junij, 2.modul: 28. in 29. september ter 3.modul: 16. in 17. november 2019
 • Maribor - 1.modul: 18. maj, 2.modul: 7. in 8. september ter 3.modul: 12. in 13. oktober 2019
 • Koper - 1.modul: 6. julij, 2.modul: 5. in 6. oktober ter 3.modul: 30. nov. in 1. december 2019

Cena:
1.modul: 140€
2.modul: 220€
3.modul: 220€

Tečaji protibolečinske masaže se izvajajo ob vikendih od 9.00 do 17.30 v prostorih Vital masaže d.o.o., Tržaška 132 (Gruda) v Ljubljani.
Protibolečinska masaža vključuje najprej funkcionalno oceno stanja (test) potem pa ustrezni tretma z namenom odpraviti bolečino in povrniti funkcijo.


PRVI MODUL (hrbet, ramena, vrat)
Trajanje: od 9 do 17.30 (sobota 10 šolskih ur)
Cena: 140 €

DRUGI MODUL (hrbtenica, ramena, vrat, glava in medenica)
Trajanje: 20 pedagoških ur (sobota in nedelja po 10 pedagoških ur)
Cena: 220 €

TRETJI MODUL
Trajanje: 20 pedagoških ur (sobota in nedelja po 10 pedagoških ur)
Cena: 220 €

PROGRAM TEČAJA

Program prvega modula: 

Teoretični del

 • Teoretični del osnove anatomije in fiziologije hrbta in vratnoramenskega obroča,"vozlički" in cervicobrachialni sindrom,
 • kontraindikacije za izvajanje protibolečinske masaže,
 • preventivne in kurativa,
 • izbira masažne tehnike.

Praktični del

 • Tečajniki se med seboj izmenjujejo in izvajajo tehnike protibolečinske masaže
 • Tečaj vsebuje 1/3 teorije in 2/3 praktičnega dela.
 • Tečaj je namenjen maserjem in terapevtom, zato je zaželeno znanje klasične masaže po katalogu standardov.


Program drugega modula tečaja

Teoretični del:

 • Ponovitev snovi prvega modula,
 • Hrbtenica in medenica,
 • Bolečina v križu "išjas",
 • Sklepna gibljivost (meritve in testiranje),
 • Antropološke meritve,
 • Preventivne in kurativa,izbira ustreznega tretmaja.
 • Praktični deltečajniki se med seboj izmenjujejo in izvajajo meritve, testiranja in tretmaje.


Tudi ta modul vsebuje 1/3 teorije in 2/3 praktičnega dela.
Pogoj za udeležbo na drugem modulu je narejen prvi modul, tečaj masaže za NPK ali srednja zdravstvena šola.

Program tretjega modula tečaja

Teoretični del

 • ponovitev snovi prvega in drugega modula sklepna gibljivost (meritve in testiranje) – vsi sklepi, osnove manualnega mišičnega testiranja, izbira ustreznega tretmaja.

Praktični del

 • tečajniki se med seboj izmenjujejo in izvajajo meritve, testiranja in tretmaje.

Tudi ta modul vsebuje 1/3 teorije in 2/3 praktičnega dela.
Pogoj za udeležbo na tretjem modulu je narejen drugi modul.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Za prijavo in dodatne informacije:
Aleksandar 041 898 789

 • Cena vključuje udeležbo, gradiva, prigrizke ter napitke med odmori.
 • Mesto na tečaju si zagotovite s predhodnim vplačilom vsaj 100 €. 
  Vital masaže d.o.o., Tržaška 132, 1000 Ljubljana, št. SI56 0205 3026 2035 017
  ali osebno na našem sedežu.
 • Razliko poravnate pred pričetkom tečaja.
 • Vsak tečajnik ima možnost da se istega modula večkrat udeleži brezplačno in s tem utrdi pridobljena znanja ter odpravi morebitne pomanjkljivosti, ki so se pojavile med delom v praksi.
 • Po vsakem modulu prejmete potrdilo o udeležbi, po tretjem modulu prejmete certifikat in ste vpisani v register izvajalcev protibolečinske masaže voden v Vitalu.

O INŠTRUKTORJU TEČAJA - Tina Kobale

V študijskem letu 2009/2010 sem se vpisala na Evropski center Maribor, smer fizioterapija, kjer sem kot druga diplomantka študijske smeri z odliko opravila zagovor svoje diplomske naloge in pridobila naziv diplomirane fizioterapevtke. Vsa leta študija sem se uvrščala med 5% najboljših študentov v generaciji. Z delom na področju fizioterapije sem se seznanila že med obveznimi kliničnimi vajami v različnih bolnišnicah, zdraviliščih in domovih za starejše občane. Večino kliničnih vaj sem opravila v bolnišnicah na oddelkih za travmatologijo in ortopedijo ter v zdraviliščih, saj me »ta veja« fizioterapije najbolj zanima.

Že v času študija sem pridobivala izkušnje z delom fizioterapevtke. V poletnem času sem bila fizioterapevtka v Domu dva topola v Izoli (Društvo distrofikov Slovenije) in na mednarodnem nogometnem campu FC Barcelone - FCB Escola ter sodelovala z Društvom paraplegikov severne Štajerske, košarkarji invalidi, kjer sem se izpopolnila v delu in  komunikaciji,  pridobila sem odgovoren odnos do dela, izkušnje, smisel za delo z ljudmi in veliko potrpežljivosti,  s pridom pa sem uporabljala tudi svoje organizacijske sposobnosti.

Septembra leta 2013 sem po končanem pripravništvu, na Ministrstvu za zdravje opravila strokovni izpit, ki mi dovoljuje samostojno delo fizioterapevtke in bila oktobra istega leta sprejeta na magistrski študij Aplikativne kineziologije na FAMNIT (Univerza na Primorskem), kjer sem septembra 2016 uspešno zagovarjala magistrsko delo. Zavedam  se, da je potrebno pridobljeno znanje iz fakultete nadgrajevati in izpopolnjevati. Že v času študija, kot tudi kasneje, sem se udeleževala različnih simpozijev, konferenc in izobraževanj s področja fizioterapije in športa.

Od opravljenega strokovnega izpita dlje sem kot fizioterapevtka sodelovala z NZS (ženska nogometna reprezentanca WU15 in WU17), KZS (tabor KZS in mednarodni košarkarskem taboru FIBA Evropa za dekleta v Postojni), RZS (žensko rokometno reprezentanco Slovenije WU20), vodila vadbo koronarnih bolnikov v okviru Zveze koronarnih klub in društev Slovenije ter samostojno vodila tedenske vadbe v svojem društvu. 

V času magistrskega študija sem aktivno sodelovala pri projektu »Po kreativni poti do praktičnega znanja« – Vrednotenje mišičnega neravnovesja pri ljudeh z bolečino v spodnjem delu hrbta (TMG) ter se meseca junija 2014 udeležila intenzivnega mednarodnega izmenjalnega programa za izobraževanje in šport v Italiji (EduSport). Avgusta 2015 sem se zaposlila na Medicinsko termalnem centru Fontana, kjer sem vodja fizioterapije in masaž, istočasno pa kot fizioterapevtka in kondicijska trenerka začela sodelovati z ženskim košarkarskim društvom  Maribor (ŽKD Maribor), od meseca maja 2016 pa v popoldanskem času delam na Inštitutu za športno medicino v Mariboru (IŠM Maribor). Junija 2016 sem začela sodelovati z žensko smučarsko reprezentanco Slovenije, aprila 2017 pa tudi z najboljšo slovensko teniško igralko Polono Hercog.

Tečaji protibolečinske masaže

18. 05. 2019, 09:00 do 13. 10. 2019, 17:30
140,00 €
Cena prvega modula.