Trendi za 2019 – kakšne nohte bomo nosili?

Mani & pedi
Všečki (0)

Letošnje leto bo zanimiva kombinacija klasike, naravnega izgleda, čistih linij in uporniškega duha. Poudarek bo predvsem na praktičnosti: oblika in dolžina nohta bo podrejena aktivnemu življenjskemu slogu, dizajni bodo zažareli z minimalističnim individualnim stilom. Kar pa seveda ne pomeni, da ne bodo obstajale izjeme!

Vsake toliko se bo pojavila neustavljiva želja po divjih in intenzivnih dizajnih ter barvah, ki odražajo samozavest in neodvisnega duha. Vse več žensk se odloči za dodatek k barvi - drobno podrobnost, ki odraža njeno osebnost.

Kaj torej narekujejo trendi za nohte v letu 2019?

MODERNI FRENCH

Večna klasika francoske manikire je za mnoge dolgočasna in staromodna, vendar je v zadnjih letih z modernimi različicami doživela pravi preporod. Matirani zaključek na konici, pigmenti in barvite kombinacije dajo klasičnemu dizajnu pridih sodobnosti in se lahko med sabo odlično dopolnjujejo.

Kombinacije različnih slogov v enem dizajnu z uporabo chrome-efekta, bleščic, preprostih dizajnov in barvnih nasmeh linij ustvarijo edinstven izgled, s katerim bomo lahko izrazili svoj oseben stil in popestrili nežnejše barvne tone.

TRANSPARENTNI oz. STEKLENI DIZAJN

Uveljavljen stil, ki je znova dobil krila v 2. polovici leta 2018, bo kot kaže še nekaj časa zelo priljubljen. Trend transparentnih oz. steklenih nohtov in dizajnov daje iluzijo najčistejših linij in oblik. Končni izdelki s svojim nenavadnim minimalističnim izgledom dajejo vtis dodelane uglajenosti in prefinjenosti.

Transparenten dizajn se najpogosteje ustvari s transparentnimi konicami in podaljšanimi nohti (gel ali akril), v katerih so ujete bleščice, drobni dodatki ali nežno obarvan gel. Pomembna je predvsem natančnost pri delu, saj je tudi najmanjša napaka na daleč vidna.

Klasični izgled podaljšanih nohtov se s transparentnim izgledom vsekakor razbije. Nenavadno teksturo lahko še dodatno poudarite z matiranim zaključkom nasmeh linije na konici ali nail art dizajnom. Vsekakor se bo ta trend v prihodnje nadaljeval in bo zelo zanimivo spremljati njegov razvoj. 

80'S COMING BACK

Ste pripravljeni na malo nostalgije? Letošnji nail art bo v znamenju retro dizajnov, ki z barvnimi kombinacijami in motivi spominjajo na duh 80-ih let. S prihodom poletja bomo priča prepletanju intenzivnih odtenkov, ki bodo izžarevali uporniškega duha.

Poleg živahnih barv bodo zelo priljubljeni tudi metalni dizajni, grafiti, bleščice, holografski in sprani efekt ter nepozabni Ziggy Stardust dizajn Davida Bowieja.

Pri izbiri odtenkov bodite pazljivi – napačna kombinacija živih barv lahko hitro postane kričeča in daje vtis kičastih nohtov. Izberite barve, ki se dopolnjujejo. Tako boste priklicali duh 80-ih let, ki se ga spominjamo z nasmeškom na obrazu.

PRAKTIČNA OBLIKA NOHTOV

Aktiven življenjski stil bo letos narekoval trende glede tega, kakšne nohte bomo nosili: poudarek bo predvsem na oblikah in dolžinah nohtov, ki so praktični za vsakodnevno nošenje in opravila. Glavno vodilo za 2019 je »funkcionalno in moderno«.

Najbolj zaželeni bodo krajši nohti, ki delujejo naravno in poudarjajo naravno lepoto; predvsem bodo povpraševani ovalni nohti, veliko manj okrogla in 'ošiljena' konica.

SVETLIKAJOČI IN PERLA ODTENKI

Za vse, ki prisegajo na bolj naraven izgled, bo droben dodatek svetlikanja popestril sicer nevpadljive nohte. Drobne bleščice in perla bodo nadomestile intenzivne chrome in aurora dizajne, ki so bili zelo iskani v letih 2017 in 2018.

Predvsem bo lesketajoč zaključek krasil pastelne barve v odtenkih vijolične, modre in bele ter ustvaril raznolike efekte v kombinaciji s svetlobo. Super kompromis za vse, ki sicer ne prisegajo na vpadljiv Nail art, a želijo barve s pridihom individualnosti. Pričakujemo lahko nežne tone z lesketom popestrene z minimalističnim geometrijskim nail artom.

»SAMO ZATE«

Že kar nekaj let lahko opazujemo edinstvene stile in dizajne, ki se prilagajajo željam in potrebam posameznikov. Z novimi in izboljšanimi materiali ter nadgrajenimi tehnikami imajo manikerji veliko več izbire in manevrskega prostora pri izražanju svoje ustvarjalnosti. Imajo tudi edinstveno priložnost, da lahko prilagodijo končen izgled nohtov in pri tem upoštevajo tip nohtov in ten kože, življenjski stil in časovne omejitve vsake stranke posebej.

S tem se ustvari individualizirana storitev, na katero se bo stranka vedno rada vračala – tudi leta kasneje.

Poiščite svoj stil

Ste kdaj pomislili na to, da je ena izmed prednosti obstojne manikire ravno v njeni omejeni življenjski dobi? Hitre spremembe trendov, vremena in razpoloženja imajo neposreden vpliv pri izbiri naše garderobe, nohtov in pričeske. Z menjavo se ne samo prilagajamo trenutnim okoliščinam, ampak se tudi osvobodimo enoličnosti in ponavljanja ter odražamo svoj individualen stil. Takšna možnost odločanja daje tudi prosto pot spoznavanju samega sebe.

  • Zakaj potem ne bi preizkusili nekaj povsem novega?
  • Stopite iz svoje cone udobja - boste odkrili del sebe, ki se je dolgo časa skrival in je samo čakal na priložnost, da zasije v polni moči. 
  • So nohti vaša strast in razmišljate o novi poklicni poti?


Izstopite iz množice z edinstvenim znanjem in najnovejšimi tehnikami – pridite v Šolo za manikerke in pedikerke!

Obiščite www.lepota.info/sola-za-manikerke-in-pedikerke za več informacij.