dr. Felix Grandel, kemik in nutricist

Kozmetika
Všečki (0)

Podjetje Dr. Grandel je ustanovil kemik in nutricist dr. Felix Grandel leta 1947. Iskal je načine, kako izboljšati in ohraniti zdravje ljudi. Zato so prvi izdelki podjetja temeljili na osnovi pšeničnih kalčkov in ostajajo še danes zelo priljubljen naravni vir vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin.

Leta 1985 je podjetje prevzel njegov sin Michael, diplomirani ekonomist. Še danes je to mednarodno uspešno podjetje v družinski lasti, ki ima sedež v Augsburgu v Nemčiji. S svojimi izdelki so prisotni že v 40 državah po svetu, v Sloveniji že vrsto let. S svojo blagovno znamko je dr. Grandel ključni igralec na področju prehranskih dopolnil, kozmetičnih izdelkov in pomembnih surovin za celostno krepitev in ohranjanje zdravja in lepote.

Njihovi izdelki so vrhunske-premium kakovosti, kar zagotavljajo z upoštevanjem in sledenjem evropskim zakonskim določbam, smernicam dobre proizvodnje prakse HACCP ter ISO in DIN standardom. Za vsako vhodno surovino imajo podrobno specifikacijo, ki jo redno pregledujejo. Redne presoje opravljajo tudi pri dobaviteljih in pogodbenih proizvajalcih. Laboratorijski, informacijski in upravljalni sistem (LIMS) je sestavni del njihove logistične verige.

Primarni cilji podjetja so zaščita okolja in ohranjanje zdravja ter lepote uporabnikov izdelkov dr. Grandel. Zato si prizadevajo organizirati operativne postopke in izbirati vso opremo, stroje, naprave in materiale tako, da zagotavljajo največjo varnost za ljudi in okolje.