Elisabeth Boussely edukatorica Thalion kozmetike

Kozmetika
Všečki (0)

V Grosupljem so se šolale kozmetičarke z eno najboljših edukatoric Elisabeth Boussely. Veseli smo, da si je lahko vzela za nas nekaj časa in nam odgovorila na vprašanja.

Ga. Elisabeth Boussely veseli smo, da ste si kljub natrpanemu urniku lahko vzeli čas za naš portal KREMCA. Kaj zajema in kako poteka vaše delo? Moje delo poteka praktično po vsem svetu. Sem edukatorica Thalion kozmetike za ves svet. Tokrat sem prišla iz Ukrajine v Srbijo nato v Slovenijo. Potem se mi pot nadaljuje v Anglijo in po enem mesecu potujem domov v Francijo. V svojem delu izredno uživam, zelo rada sem na poti, zato mi je moje delo v veliko zadovoljstvo in veselje. Že od nekdaj rada poučujem. Mojo kariero sem pričela v lastnem kozmetičnem salonu. Kmalu sem postala učiteljica in direktorica šole za kozmetiko. To delo sem opravljala 15 let. Nato pa sem ohranjala stik s poučevanjem preko edukacij. Sedaj sem popolnoma predana Thalion kozmetiki.

Kako bi predstavili kozmetiko Thalion? Glede na to, da kozmetika Thalion ni prva kozmetika za katero šolate, me predvsem zanima, ali so kakšne prednosti te kozmetike? Podjetje, ki razvija in proizvaja kozmetiko Thalion je družinsko podjetje. Direktor podjetja je sin ustanovitelja. Predno so pričeli z razvojem kozmetike se je podjetje ukvarjalo s prehransko industrijo. Izdelovali so razne sestavine za proizvodnjo sladoleda in druge hrane. Nato so se postopoma usmerili še na kozmetično področje. Pričeli so z desetimi izdelki. Zaradi izjemnega odziva trga so ponudbo razširili. Danes imajo kar dva laboratorija. En laboratorij je namenjen izključno samo raziskovanju sestavin, drugi laboratorij pa je namenjen tako imenovani “kuhinji” izdelkov. Zaposlenih je šestdeset ljudi, od tega 45 ljudi v proizvodnji. Z velikim veseljem delam v tako prijetnem teamu. Če primerjam kozmetiko Thalion lahko brez pomislekov takoj odgovorim, da je to res najboljša kozmetika v vseh pogledih. Tako v sami recepturi kot tudi v učinkovanju in odličnih rezultatih.

Glede na to, da potujete po vsem svetu, ali opazite kakšne razlike med saloni drugje?

Thalion kozmetika je zelo dobro sprejeta na Japonskem, zato ker poznajo učinkovitost morskih izdelkov. Naši največji trgi so Francija, Japonska, Rusija in Arabija. Trgi so dokaj različni. Veliko je odvisno  od izobraževalnega sistema kozmetičark v posamezni državi. Na primer Maroko in Indija nimata kozmetične šole. Kozmetičarke se učijo izključno samo iz seminarjev kot je današnji. Po drugi strani pa v Rusiji izvajajo kozmetične nege dermatologi. Ruski trg je izredno dobro razvit. Ženske se v arabskem svetu , kar nam ni tako poznano, veliko negujejo. Pod pokrivali so   urejene po najnovejših modnih zapovedih,  prav tako so oblečene po zadnji modi. Ženske imajo veliko svojega časa, saj ne hodijo v službo, domačih opravil ne opravljajo same, zato imajo več možnosti  za obiskovanje kozmetičnih salonov. Moja naloga je, da s šolanji izobrazimo vse izvajalce Thalion kozmetike na izredno visoko raven. Storitve po svetu naj bi se povsod izvajale enako.

Kakšno je vaše sodelovanje s podjetjem Buki- distributerjem za Slovenski trg? Zelo smo veseli, da sodelujemo s podjetjem Buki d.o.o., saj imajo že več desetletne izkušnje z distribucijo. Ga Silva Glavan ima izredno veliko znanja in izkušenj. Ugotavljam, da so na visoki  profesionalni ravni z veliko mero ljubezni do kozmetike. Kozmetičarkam nudijo izredno kakovostna  izobraževanja in ažurno podporo.

Kakšne so vaše namere za prihodnost? Trg se vedno spreminja. Veseli smo, da se ljudje vedno bolj zavedajo narave, želijo biti zdravi in lepi. Naš cilj je slediti tem trendom.

Ga. Elisabeth hvala za vaš čas.