Kaj je Fotokataliza?

Kozmetika
Všečki (0)

Opis

Znamka: MiaPharma
Oznake: MiaPhrama, fotokataliza

Z infrardečo in inframodro pulzno magnetno lučjo zdravimo kožne bolezni, zaviramo staranje, odpravljamo akne in ekcemov in gladimo kožo.

Kaj je FOTOKATALIZA?
V zadnjih letih so bile narejene obsežne raziskave na delovanju posebne luči za pomlajevanje kože, tkiva bio-stimulacije in zdravljenje dermatoloških bolezni, kot so akne, pred-rakasta kožne lezije in non-melanoma kožni tumorji, pa tudi za zdravljenje bolečin v mišicah, nevralgije, bolečin v mišicah, artralgije in trofične motnje. Skozi foto-oksidacijo, visoko-intenzivna modra svetloba (420+/- 5 nm) povzroči zmanjšanje bilirubina v serumu, ki je razčlenjen na nestrupene, vodotopne izdelke, ki se lahko enostavno odpravljene preko ledvic z posledično foto pomlajevalno dejavnostjo. Prav tako je posebno učinkovita pri zdravljenju aken, določanju lokalno foto-stimulacijske reakcije, ki proizvaja proste radikale, ki uniči bakterije v pilosebaceous foliklih brez da bi poškodovala zdrave okoliške celice. Ni nobenih znanih stranskih učinkov. INFRARED (infra-rdeče) zdravljenje uporablja elektro-magnetno sevanje z valovno dolžino nad 780nm; ponavadi se uporablja infra-rdeča frekvenca od 780-1400nm (IRA). Infra-rdeča svetloba se pretvori v toplotno energijo v zgornjih plasteh kože z absorbcijo in samo majhen del se odraža. Impulzna svetloba je bolj učinkovita kot stalna svetloba, ker proizvaja veliko višjo količino fotonov.

 Delovanje fotokatalize:

Modra svetlobna terapija deluje na akne tako, da uniči bakterije. Bakterije so eden izmed glavnih razlogov nastanka aken. Bakterije skupaj z odvečnim sebumom (Sebum je kompleksna mešanica lipidov, ki jih proizvajajo in izločajo žleze lojnice v dermisu. Na površino kože priteče skozi pore dlačno lojnih mešičkov. Na površini kože sebum skupaj z znojem tvori sloj, ki sodeluje pri zaščiti kože pred dehidracijo: gre za hidrolipidni sloj, ki prekriva epidermis.) , ki ga aknasta koža proizvaja, je tisto kar povzroča akne pustule ali poškodbe na koži. Presežek sebuma ujame proste bakterije na koži in povzroča izbruhnilo okužbo na koži.

Modra svetloba za učinkovito bio-stimulacijo na zmernih aknah, proti staranju kože in hitrejšemu procesu zdravljenja. Foto-terapijo uporablja selektivno ne-koherentno svetlobo ki jo proizvaja LED (=valovi te svetlobe niso sinhronizirani). V bolj naprednih sistemih uporablja plazma svetlobo, ki je močnejša od zgoraj in je z lahkimi pasovi sposobna interakcije s patološkimi tkivi na več ravneh.

Z rdečo svetlobo hitreje celimo rane, izboljšamo presnovo tkiv, stimuliramo nastajanje kolagena in odpravlja pigmentne pege in hiperpigmentacijo. Z rdečo lučjo dokazano učinkovito zdravimo rozacee in akcem. Terapija se uporablja kot nonsurgical face lifting, saj koži pomaga ohranjati elstičnosti in čvrstot kože, hkrati pa pomaga izboljšati teksturo in gladi linije.

Modra in rdeča svetloba se pri fotokatalizi uporabljata istočasno. To pomeni, da poseši celjenje ran, brazgotin s povečanjem proizvodnje kolagena. To pomeni, da s fotokatalizo zmanjšamo videz brazgotin in zdravimo kožne spremembe ki so nastale pod kožo. Zato pravimo, da je odločna terapija proti staranju in odlična terapija pri pomlajevanju kože.

S fotokatalizo na zelo varen sodoben način in brez sintetičnih zdravil uspešno zdravimo mnoga aknasta stanja kože v kombinacji s pravilno nadaljno nego doma. S pomočjo fotokatalize pospešimo celjenje ran po operaciji, po piling tretmajih in laserskih operacijah. Fotokataliza je zelo priljubljena v svetu predvsem po raznih intenzivnih lepotnih posegih zdraviliščih in pri dermatologih.

Izvajanje terapij: 
Terapije fotokatalize se izvajajo 2-3 krat vsakih 2-4 tedne. Čas okrevanja je 2-3 dni z rahlo rdečico. 48 ur po terapiji se je potrebno izogibati direktni svetlobi. Terapija pomlajevanja se izvaja ciklično 10 terapij, 2 krat tedensko. Po terapiji ni nobenih težav.

FOTOKATALIZO  VSEBUJEJO NASLEDNJI APARATI:

- BIOSALUS

Magnetna terapija za telo in obraz + fotokataliza

- ultrazvok, fotokataliza in magnetna terapija EXCEL MAX

- ultrazovk, kavitacija in fotokataliza Excell C Professional