Knjiga Medicinske osnove kozmetike

Zaradi potreb po tovrstnem učbeniku, kakršnega v Sloveniji še ni bilo, in pomena tovrstnih znanj za kakovostno delo v kozmetiki, smo se odločili, da izdamo učbenik MEDICINSKE OSNOVE KOZMETIKE, ki ga je pripravila doc. dr. Mateja Legan, spec. internistka, endokrinologinja, zaposlena v Ginekološki kliniki UKC Ljubljana, habilitirana docentka Medicinske fakultete UL, ki pri nas že več let predava predmet z istim naslovom v magistrskem študiju kozmetike.


Učbenik v priročnem A5 formatu na 135 straneh podrobno, a jasno in pregledno obravnava oz. podaja za delo v kozmetiki ključne medicinske vsebine v 15 poglavjih z naslovi: Hormoni in njihovo uravnavanje, Akromegalija in gigantizem, Cushingov sindrom, Osteoporoza, Ščitnica in bolezni, Sladkorna bolezen, Revmatološke bolezni, Debelost in anoreksija, Zlatenica, Oteklina, Cianoza, Hirzutizem, Somatsko staranje, Spremembe v nosečnosti, Spremembe po menopavzi. Besedilo dopolnjuje 40 mikrofotografij, ilustracij, slik in tabel.

Čeprav je primarno namenjen študentkam magistrskega študija kozmetike, pa bo dobrodošel vsem, ki se s kozmetiko aktivno ukvarjajo in želijo dopolniti svoje znanje.

Cena z vključenim DDV:

50 EUR (za diplomantke in študentke VIST 40 EUR)

Naročilnica je na spletni povezavi: https://vist.si/novica-kozmetika/kmalu-izide-ucbenik-medicinske-osnove-kozmetike