Korejski obred čiščenja

Kozmetika
Všečki (0)

Izdelki, ki jih boste potrebovali:

Sledite protokolu korak za korakom 

Za čiščenje obraza in telesa in za pripravo kože pred vsakim tretmajem, bodisi za akne, občutljivo kožo, hiperpigmentacijo ali za preprečevanje staranja kože uporabite izdelke po spodaj navedenem vrstnem redu.  Pri luskavici, dermatitisu ali ekcemu pa v obredu čiščenja izpustite piling.

Korak 1
Na obraz, vrat in dekolte nanesite čistilno mleko z vrtnicami in ga vmasirajte. Odstranite z gobico ali brisačo in veliko mlačne vode. 

Korak 2
Oljno milo Savia Marine Thetis Facial Oil Soap ali EGG BP Cell Expert oljno milo v dozirniku za čistilno peno razredčite s 5 % do 10 % vode. Čistilno peno nanesite na obraz, vrat in dekolte, masirajte celoten predel in vtirajte 15 do 20 sekund. Čistilno peno odstranite z mlačno vodo. 

Korak 3
Nanesite Ovaco Egg BP Cell Expert piling gel samo na obraz in pustite delovati 10 minut. Medtem ponovite korak 2 s čistilnim oljem, vendar le na vratu in dekolteju. Ne da bi predhodno odstranili piling, tretjič nanesite oljno peno na obraz, vrat in dekolte, masirajte in odstranite z mlačno vodo. Tretji nanos olja nevtralizira piling, preden ga odstranite. 

Po teh korakih je koža pripravljena na vse vrste tretmajev. Temeljito čiščenje in piling ste opravili na koži prijazen način. Poleg tega je dosežen obnovitveni učinek.  Za kožo z luskavico, dermatitisom, ekcemom itd. se uporabljata samo čistilno mleko in  olje.
Pri občutljivi koži se opusti piling in s tem trojno čiščenje.

 POMEMBNO: globinsko čiščenje s pilingom se lahko izvaja le ENKRAT NA TEDEN  v salonu ali pri domači negi. Piling  lahko opustite, čiščenje z oljem pa  lahko ponovite trikrat. 

Pomembno je, da kožo s čistilnim oljem Savia očistite vsak dan, zjutraj in zvečer (za  odstranjevanje ličil najprej uporabite čistilno mleko).

 

Vrstni red uporabe izdelkov 

Po čiščenju in pripravi kože bomo uporabili postopek, ki ustreza potrebam vsake kože. V vsakem primeru bo vrstni red izdelkov vedno naslednji: tonik, serum in krema. 

Celotna rutina vključuje tudi druge izdelke, kot so stekleničke, maske itd. za okrepitev in dopolnitev učinka naših izdelkov. V tem primeru bi se postopek izvajal v naslednjem vrstnem redu: 

KOREJSKI PROTOKOL ZA NEGO TELESA

Priprava kože

V posodi pripravite mešanico iz enega odmerka čistilnega mleka z vrtnicami in enega odmerka Ovaco piling gela. Količina čistilnega mleka bo vedno večja od količine pilinga, saj z enim pritiskom na pumpico dobimo več čistilnega mleka kot z enim pritiskom na pumpico pilinga. Mešanico čistilnega mleka in piling gela vmasirajte v kožo. Masažo izvajajte 2-3 minute na posameznem področju. Kožo nato očistite z brisačami in toplo vodo, tako da je pripravljena na kakršno koli nego telesa. Vse izdelke lahko uporabljamo v kombinaciji s tehnikami kot so ročna masaža, madero terapija, terapija z aparati itd. 

Protokol aktivacije kože
Pri negi obraza, medtem ko pustimo piling delovati, s priporočenimi izdelki masiramo predel vratu, ramen in dekolteja. Na ta način aktiviramo cirkulacijo na tem območju in izboljšamo absorpcijo glavnih aktivnih sestavin izdelkov. S tem izboljšamo rezultate in učinkovitost izdelkov.


VISOKOKAKOVOSTNA NEGA Z MATIČNIMI CELICAMI 

Linija EGG BP

OVACO predstavlja svoj glavni izdelek, EGG BP CELL PROGRAM SET. Na mednarodnem kozmetičnem sejmu Cosmoprof je bil prepoznan kot eden najboljših kozmetičnih izdelkov na svetu.
Gre za tehnologijo matičnih celic, revolucionarni preboj v znanosti o negi kože. 

Ne gre za matične celice kot take, temveč za bioaktivne molekule pluripotentnih matičnih celic. Rastni dejavniki iz matičnih celic zelo podobno delujejo na našo kožo kot nazi lastni, saj povečajo delitev celic in tvorbo kolagena. 

Koncentracija seruma pluripotentnih celic je 50.000 ppm nanometrske velikosti, ki takoj in globoko prodre v dermis, da doseže obnovo kožnih celic. OVACO je prvi laboratorij na svetu, ki je te signalne molekule uvedel v kozmetični izdelek.

Linijo EGG BP CELL sestavlja več izdelkov. Nekateri so zaradi oblike  namenjeni  profesionalni uporabi. 

Poleg oljnega mila Egg BP Cell Expert Oil Soap in piling gela Egg BP Cell Expert, ki se uporabljata za čiščenje, so na voljo še 3 patentirani izdelki z zelo visoko koncentracijo pluripotentnih matičnih celic za nego obraza: 

  • EGG BP Cell Expert Ampula 5,5 ml EGG BP Cell Serum 50 ml
  • EGG BP Cell krema, 50 ml 

Ti izdelki so na voljo v različnih maloprodajnih pakiranjih.

 

Moč matičnih celic

Po čiščenju in pripravi kože nanesite stekleničke z matičnimi celicami. V teh primerih ne uporabite tonika, temveč se nega zaključi s serumi, kremami in maskami.

Korejska anti- age rutina 

Po čiščenju in pripravi kože nanesite preostale izdelke iz posebne rutine za posamezno nego. Sledijo v naslednjem vrstnem redu: tonik, serum in krema. Dopolnimo ga lahko z drugimi izdelki, kot so stekleničke (uporaba stekleničk je vedno po čiščenju kože in nadomesti uporabo tonikov), druge kreme in maske.

4D Dynamic: korejski lifting

Program OVACO 4D Dynamic Benefit je eden od najbolj znanih SPA in profesionalnih estetskih tretmajev v Južni Koreji za učinek liftinga obraza. Zdaj je nastala nova, poenostavljena različica tega tretmaja, tako da ga lahko vse ženske uporabljajo tudi doma.

Gre za večnamenski tretma, ki je idealen za vse vrste kože, tudi za najbolj občutljivo. Sestavljen je iz 4 izdelkov (3 serumi po 25 ml in krema, 30 ml), ki jih je treba nanesti v določenem vrstnem redu.

 Ta komplet sestavljajo 3 serumi in krema z različnimi funkcijami in lastnostmi, ki se med seboj dopolnjujejo v popolni sinergiji. 

Po pripravi kože in nanosu tonika nanesite korake od 1 do 3, nato pa še kremo. V salonu lahko nego zaključite z uporabo maske po koraku 3, nato nanesete serum za okoli oči in kremo z mikro iglicami. Slednjo je treba vedno nanesti po kremi iz kompleta, da se tretma zaključi. 

Trije serumi so na voljo v obliki monodoz. Kot darilo je priloženo EGG BP Cell Expert oljno milo v obliki enega odmerka.

 

Izdelki za anti – age rutino

Ne pozabite, da je treba po čiščenju in pripravi kože nanesti preostale izdelke iz posebnega postopka za posamezno nego. Sledijo v naslednjem vrstnem redu: tonik, serum in krema. Dopolnite ga lahko z drugimi izdelki, kot so maske v lističu (uporaba maske je vedno po čiščenju kože in nadomesti uporabo tonikov), druge kreme in maske. Priporočamo vsaj naslednje izdelke:

 
Izdelki za rutino proti madežem 

Ne pozabite, da je treba po čiščenju in pripravi kože nanesti preostale izdelke iz posebnega postopka za posamezno nego. Sledijo v naslednjem vrstnem redu: tonik, serum in krema. Dopolnite ga lahko z drugimi izdelki, kot so maska v lističu (uporaba maske je vedno po čiščenju kože in nadomesti uporabo tonikov), druge kreme in maske. Priporočamo vsaj naslednje izdelke:

Rutinski izdelki proti aknam

Ne pozabite, da je treba po čiščenju in pripravi kože nanesti preostale izdelke iz posebnega postopka za posamezno nego. Sledijo v naslednjem vrstnem redu: tonik, serum in krema. Dopolnite ga lahko z drugimi izdelki, kot so maske v lističu (uporaba maske je vedno po čiščenju kože in nadomesti uporabo tonikov), druge kreme in maske. Priporočamo vsaj naslednje izdelke: