Lak za nohte, ki pusti še boljši vtis od poljuba v Parizu

Mani & pedi
Všečki (0)

Opis

Znamka: Cuccio professional
Materiali / Sestavine: Lak za nohte
Oznake: lak za nohte, manikura

Te dni sem delala generalno čiščenje, tokrat sem stran pometala vse stare kozmetične pripomočke. Med čiščenjem sem naletela tudi na veliko škatlo v kateri se nabirajo razno razni laki za nohte. Barvni odtenki so zelo raznovrstni od sive, rdeče, roza in nekaj stekleničk prozornega laka, ki ni več prozoren, temveč je že dobil rumen odtenek. Moram priznati, da nikoli nisem veliko časa in denarja namenjala izbiri pravega laka, takega, ki bo obstojen, ki se ne bo hitro posušil in, ki mi na dolgi rok ne bo uničeval nohtov. V bistvu je bila formula, ki sem se jo držala, pri nakupu lakov taka: kupi najbolj cenovno ugodnega, po možnost v majnši flaški, predvsem zato, da ti kasneje ni treba vreči stran skoraj polne stekleničke posušenega laka.

Dva dni za tem, pa ne verjamem v naklučja, sem dobila na dom paket blagovne znamke CUCCIO PROFESSIONAL, ki je eno izmed največjih podjetij za nego nohtov, rok in stopal na svetu.

 Enotedenski test Cuccio colour lakov za nohte

V paketu, ki sem ga dobila na dom, me je pričakal koplet CUCCIO COLOUR  lakov za nohte . Komplet, ki so ga zaradi prekrasne romantične rdeče barve laka poimenovali “a Kiss in paris”, sestavljajo podlak, cuccio color odtenek rdeče “ a kiss in paris” in nadlak.

Začela sem enotedenski test:

 1.Najprej sem si nanesla podlak: prebrala sem nekaj nasvetov, ki so mi razjasnili pojme, zakaj se podlak sploh uporablja. Uparaba podlaka je nujna, zlasti, kadar uporabljate temnejše ali zelo močne barve (rdeči cuccio a kiss in paris to vsekakor je). Podlak ščiti in vlaži noht, tudi, ko se posuši je malenkostno lepljiv. Najbolj me je prepričalo dejstvo, da uporaba podlaka preprečuje rumeno obarvanost nohta, ki večkrat nastane pri nanašanju rdečega laka. Podlak se je posušil zelo zelo hitro, v 2-3 minutah.

2. Nato sem nanesla osnovni rdeči lak “a kiss in paris”: Dobro sem pretresla stekleničko, da se je barvni pigment enakomerno porazdeliv po laku. Najprej sem lak nanesla na sredini nohta potem pa še na vsaki strani. Nobene potrebe ni bilo, da bi lak nanašala v dveh plasteh, ker je že prva plast ustvarila popolen videz nohta. Sušenje je pri nanašanju rdečega laka trajalo malo dlje, pribl. 5 minut. Lak se mora res dobro posušiti saj potem v naslednji fazi nanj naneseš še nadlak.

3. Lakiranje nohtov sem zaključila z nanosom cuccio nadlaka, ki obljublja visok sijaj: Nadlak se pri manikuri uporablja iz več različnih razlogov, predvsem podaljša obstojnost laka in da izrazitejši in tudi trajnejši sijaj.  Tudi nadlak se je posušil zelo hitro v 2-3 minutah.  

Dolgotrajna obstojnost  in lahko odstranjevanje 

Konsistenca rdečega laka cuccio colour a kiss in paris je za moj okus perfektna, ni ne pregosta ne preredka. Obožujem rdečo bravo, predvsem se mi zdi, da pride dobro do izraza na kratkih ali srednjedolgih nohtih. Všeč mi je ročaj za nanašanje laka, predvsem zato, ker ni premajhen, z lahkoto ga držiš v roki in “palica” ni predolga, vse to olajša nanašanje laka.

Ali sploh opazite razliko?)

Ali sploh opazite razliko?)

 Danes sem lak po tednu dni odstranila, za mnenje sem povprašali tudi dve prijateljici, ki prav tako radi uporabljata rdeč lak za nohte. Tako kot jaz sta bili resnično presenečeni nad obstojnostjo, ki jo nudijo Cuccio color laki za nohte. Kaj vse sem počela z rokami v tem tednu, kuhala, prala, bila sem v bazenu, …. Pa se to na laku sploh ne pozna, ker je dovolj prožen in se zaradi vsakdanjih opravil ne obkruši. Edin dokaz, da je lak na nohtih že cel teden je, da so nohti pod lakom že zrastli. (na sliki) Prijateljica je rekla, da si je v tednu dni že 3x popravila njen nanos rdečega laka.

Odstranjevanje je tudi zelo enostavno čeprav so na nohtih tri plasti (podlak, rdeči lak in nadlak). In kar je meni zelo pomembno: ne pušča nobenih rumenih madežev na roževini in nobenih rdečih ostankov laka, ki jih iz nohta ne spraviš še teden dni.

 Odstranjevanje laka je bilo hitro in ni pustilo rumenih madežev na nohtih.)

Odstranjevanje laka je bilo hitro in ni pustilo rumenih madežev na nohtih.

 Ker se nohti pri odstranjevanju laka večkrat poškodujejo je Cuccio poskrbel tudi za ta del. V paketu sem dobil oljček za nego nohtov in obnohtne kožice iz njihove linije proizvodov Cuccio Naturale.  Olje, ki ima prijeten vonj po toskanskih citrusih, sem si po tem, ko sem si z acetonom odstranila lak, s priročno kapalko nanesla na nohte in kožico. Ne pretiravam, ampak nohtom se je vrnil zdrav sijaj, saj olje deluje poživitveno in hranilno.

Tuscan Citrus Herb Cuticle Revitalizer complex – za nego nohtov in obnohtne kožice

Tuscan Citrus Herb Cuticle Revitalizer complex – za nego nohtov in obnohtne kožice.

V tem trenutku sem ugotovila, DA JE KVALITETA LAKA ZELO POMEMBNA. Blagovna znamka CCUCIO je na področju nege rok in nog med vodilnimi in dobro vedo kako se stvari streže. Njihova linija izdelkov je namenjena v profesionalne namene, vendar si jo lahko privoščijo tudi vsakodnevne uporabnice. Cena je, glede na to kaj lak ponuja, izjemno dostopna. 

Slike in besedilo: Petra Furlan

Lak za nohte, ki pusti še boljši vtis od poljuba v Parizu

Pošlji sporočilo