MIlanski teden mode

Mani & pedi
Všečki (0)

Letošnji milanski teden mode je bil prava poslastica za modne navdušence. Prihajajoče kolekcije za pomlad in poletje so nas očarale z eleganco, domiselnostjo in kančkom uporniškega duha. In še najpomembnejše – tudi tokrat smo Slovenci pustili svoj pečat. K celostni podobi dizajnov spadajo tudi urejena pričeska in nohti manekenk. Za slednje je poskrbel Antonio Sacripante skupaj s svojo ekipo.

Pod okriljem #parishrevolution so izkušene manikerke in manikerji dodal i ščepec čarobnosti na nohte manekenk. Mojca Janežič, izkušena edukatorka in mednarodna sodnica INJA, je že večkrat sodelovala na različnih modnih revijah po celem svetu. Tudi tokrat je bila povabljena zaradi svoje profesionalnosti in občutka za estetik o. Pridružila se ji je Natalija Štaleker - nadobudna manikerka, ki se je izkazala kot nepogrešljiv član ekipe. Bili sta edini Slovenki, ki sta bili kot manikerki povabljeni k sodelovanju na tem posebnem dogodku.

MARCO DE VINCENZO Celostna podoba kolekcije ostaja zvesta njegovemu dizajnerskemu stilu – kontradikcije, ki se zlijejo v eksperiment modernega stila. Kot vsestranska vizija se ne osredotočajo na klasične trende, ampak kot vizionar napovedujejo prihodnost modnega utripa. Edinstven pristop se je jas no pokazal v izbiri barve za nohte: vsak model je imel drugo barvo. Individualni duh se je izrazil v odtenkih rumene, moder, črne – manjkal ni niti kovinski oz. chrome dizajn.

ELISABETTA FRANCHI Dizajnerka , ki nas je pred več kot 20 - imi leti očarala s svojo interpretacijo pariškega stila, je tokrat predstavila klasično italijansko pravljico. Dodelanih dizajnov in strukturiranih linij so potrdili njeno filozofijo - kombinacije stilov skupaj z inovativnostjo in kakovostjo. Kot dopolnitev linije so s e odločili za nežno prosojno naravno barvo nohtov na rokah in lepo pokrivno nude barvo na nogah .

MOSCHINO Nepredvidljivost, klasične oblike, brezhibne in ostre linije ter zapeljivi okraski so njegovi prepoznavni z naki, ki nas vsakič znova očarajo. Kolekcija je popoln odsev interpretacije sodobne in elegantne ženske. Kot nepogrešljiv modni dodatek so bili izbrani nohti v živo rdeči barvi, ki pritegnejo pozornost in lepo zaokrožijo celovito podobo kolekcije.

ERMANN O SCERVINO Italijanski dizajner rojen v Milanu nas je tudi tokrat navdušil s kolekcijo, ki jo lahko opišemo kot eleganco v gibanju. Strukturne linije, ki spominjajo na strog red klasicizma, so omehčane v valovite linije, ki padajo prosto po telesu in ustva rjajo iluzijo premikajoče umetnine. Z uporabo nežno prosojno rožnato barvo na rokah in nogah se živahne linije srečajo v točki popolnosti in povežejo celoten dizajn.

ANTONIO MARRAS Izrazito dodelana tehnika in nepredvidljiva uporaba raznovrstnih materialo v, ki se zlivajo v edinstvene kombinacije, je prepoznaven znak dizajnov, ki nastajajo izpod rok nadarjenega Antonia Marrasa. Klasika s pridihom novodobnega umetniškega ekspresionizma je bila na tokratni reviji poudarjena s kombinacijo vpadljive rdeče na ne žni nude osnovi, ki ustvari nenavaden pridih modernosti.

FRANKIE MORELLO Milanska modna hiša na vsakem tednu mode pritegne pozornost s svojo nenavadno interpretacijo klasike. Tokratna kolekcija je bila v znamenju preprostih dizajnov, ki so ustvarili videz elegance in udobnosti – prepoznavni znak hrvaškega modnega oblikovalca Damirja Doma, ki je na tokratnem modnem tednu debitiral kot umetnostni direktor linije Frankie Morello. Kontradikcija izrazitih vzorcev in dvobarvnih kombinacij je bila opisana kot štud ija popolnih proporcij in kalejdoskop tekstur, ki so bili dopolnjeni z naravno lepoto negovanih matiranih nohtov