Obiskali smo 32. po vrsti kozmetični sejem Beauty Forum München!

Kozmetika
Všečki (0)

Sejem kozmetike in lepote Beauty Forum Műnchen je spet poskrbel za nepozabno doživetje vseh ljubiteljev lepote. Tokrat se nam je sejem predstavil v vsem svojem sijaju z več kot 1100 raztavljalci in blagovnimi znamkami, kjer so ljubitelje lepote navdušili z zanimivo sejemsko ponudbo s področij kozmetike, dekorativne kozmetike, manikire, pedikure, wellnessa in lepotnih storitev ter estetike.

Čakale so nas odlične predstave na odru, kongresi, predavanja strokovnjakov in predstavitve izdelkov ... Kot vsako leto, Beauty Forum Munich nam je ponudil program, ki je popolnoma v stiku s preferencami strokovnjakov kozmetike. Z odlično organizacijo, sejemskim vzdušjem in prijaznostjo so pritegnili več kot 40 000 poklicnih obiskovalcev, od tega približno 20 % obiskovalcev, ki prihajajo iz tujine.

V režiji Kremce se je v soboto, 28. 10., skupina kozmetičnih navdušencev z avtobusom odpravila proti Műnchnu, na 32. po vrsti kozmetični sejem Beauty Forum. Na parkirišču Dolgi most v Ljubljani se je zbralo več kot 85 ljubiteljev lepotne industrije, in čeprav je bil odhod že pred tretjo uro zjutraj, moramo priznati, da dobrega vzdušja ni manjkalo.

Odhodi na sejem so vedno dobra priložnost, da se srečamo z osebami s katerimi se nismo videli že dlje časa, izmenjamo kar nekaj mnenj in idej o poslovanju v lepotni stroki, kar vedno sprosti posebno energijo in ustvari prijetno atmosfero.

In čeprav je pot je bila precej dolga in utrujajoča, priznamo, da smo nanjo hitro pozabili, ko smo vstopili v velike hale, polne lepotnih novosti. Sejem je potekal na treh velikih razstavnih prostorih znotraj modernega Münchenskega sejmišča (Messe München International), vsak s svojim tematskim sklopom: kozmetika (permanentni make-up, nega obraza in telesa), pedikura in pedologija ter nega rok in nohtov. Poleg sejemske dejavnosti je v dveh dneh sočasno potekala posebna ponudba sejma v obliki predavanja, delavnic in seminarjev, kjer smo imeli edinstveno priložnost prisluhniti najbolj zanimivim temam lepotne industrije.

Se pravi, razlogov, da se po sejmu potepamo z odprtimi očmi, napetimi ušesi in dolgimi prsti, je bilo kar precej. Tako smo znova na enem mestu lahko spoznali, preizkusili in tudi kupili izdelke, ki jih ni na voljo v verigah drogerij, odkrili smo nove znamke, ki si šele utirajo pot na našem trgu, in zaznali, kaj se bo na področju kozmetike dogajalo v prihodnjem letu.

Beauty Forum Munich je vedno zanimivo prizorišče pomembnih prvenstev in če že sami ne sodelujete, nikakor ne smete zamuditi podelitev nagrad, ki se vedno izvajajo na točki Beauty Point. Tokrat so nas mojstri ličenja navdušili z boemskim vzdušjem, in sicer z make-upom na temo ‘Bohemian Fantasy’. Ljubitelji bodypaintinga pa so nas popeljali na "World of Miracles", čudovito popotovanje, na katerem smo si ogledali vse čudeže tega sveta v samo nekaj ur.

Faktor glamurja je prinesel znani nemški vizažist Giovanni Fasiello, ki nam je v živo pričaral nove trende ličenja ter predstavil svoj „Golden Glow" šov. So trendi, ki pridejo in gredo in so trendi, ki pridejo in ostanejo. Med slednje lahko vsekakor štejemo tople odtenke za jesen in zimo, ki nas spremljajo že nekaj časa, a po predstavitvi Giovannija Fasielloja, smo prepričani, da nas bodo spremljali še naprej.

Udeležili smo se tudi mnogih delavnicah, predavanj in seminarjev vrhunskih strokovnjakov, eminentnih imen lepotne industrije. Posebej nas je navdušila delavnica Nail arta s posebnim 3D efektom ter delavnica, ki je dala odgovor na vedno aktualno vprašanje - "Kako pridobiti in zadržati nove stranke?". Na predavanjih smo izvedeli vse o novi in naravni plastični kirurgiji z avtologno maščobo, ki nadomešča in dopolnjuje vsadke, odkrili smo vse o učinkovitih tretmajih obraza v kozmetični praksi, vse o svetovni novosti v manikiri - Polygelu, novosti, vezane za obravnavo diabetičnega stopala, izvedeli nekaj več o sladkorni bolezni in njenejm vplivu na celo telo... Skratka, zanimivih in gorečih tem ni manjkalo in smo prepričani, da je vsak izmed nas našel nekaj zase.

Obisk sejma smo izkoristili tudi za srečanje z nekaterimi svojimi poslovnimi partnerji. Izmenjali smo nekaj besed ter dobro pogledali vse njihove novosti, ker se zavedamo, da razstavljavci vložijo veliko truda, energije, časa in denarja v predstavitev na sejmu. Razen tega se informiramo, da vam bo Kremca.si še naprej lahko ponujala najboljše iz sveta lepote. Posebej bi pohvalili podjetje LCN, ki je vsem udeležencem izleta pripravilo posebno presenečenje. Na njihovi stojnici nas je tako čakal kozarec najboljše penine ter lepi popust na vse njihove izdelke. Sejem Beauty Forum Munchen se je tako še enkrat pokazal kot odlična poslovna priložnost, ki je še dodatno utrdila naše poslovanje. Zato ga nikakor ne smete izpustiti iz rok vsi ljubitelji lepote kot tudi strokovnjaki in profesionalci na lepotnih področjih, ki lahko pričakujete odlične kupčije in produktivna srečanja.

In tako se je počasi končeval še en uspešen dan, prevešen v noč. Z vrečkami najboljših artiklov in polni informacij o najmodernejših lepotnih postopkih, smo se počasi zbrali ob avtobusu, da odrinemo nazaj proti Ljubljani. Bilo je začutiti zadovoljstvo vseh udeležencev, kajti časa za ogled predstavitev, razgovore s proizvajalci ali dobavitelji in nakupe je bilo dovolj. Vsekakor pa je bilo veliko smeha in dobre volje. Mi pa smo se spet spomnili, kako nam je luštno skupaj. In s to lepo mislijo v glavi smo se poslovili z željo, da celo lepotno popotovanje, ponovimo naslednje leto.

Naslednji na vrsti je vodilni kozmetični sejem v Nemčiji, BEAUTY DÜSSELDORF, ki bo potekal 9.3. – 10. 3. 2018. Velikost in vloga sejma Düsseldorf kot najpomembnejše platforme za lepotne industrije predstavlja v takšnih dimenzijah in v takšnem številu, kot jih ni mogoče videti na nobeni drugi prireditvi. Obiskovalec si izdelek torej lahko ogleda, ga otipa in prime v roke ter na podlagi konkretnega izdelka prisluhne razlagi, kaj ta zmore in katere so njegove prednosti.

Organizator sejma je Kompas. Prijave se sprejemajo na info@kremca.net ali Tina.Petelin@kompas.si

Vse dodatne informacije lahko najdete tukaj: www.kremca.si/sl/objava/gremo-na-najvecji-lepotni-sejem-na-severu-evrope