Power Oxygen - Pomanjkanje kisika v koži

Kozmetika
Všečki (0)
1. februar 2018
09:00 - 16:00
Vrsta izobraževanja
Predstavitev / brezplačno
Pohitite število mest je omejeno!

Kisik ni le najbolj pomemben, temveč tudi najbolj redek element in njegovo pomanjkanje danes povzroča večino kroničnih bolezni v telesu. Kisik je naš pogon, prinašalec energije, je prehrana za celice in vir mladosti. Koža je tista, ki prva pokaže dobro oskrbo telesa s kisikom.

Svetlost in barva kože odražata zdrav in privlačen videz obraza, kar je še posebej odvisno od ravni kisika v koži. Dobra stopnja oksigenacije je povezana z dobrim zdravjem in telesnim stanjem. Poleg tega je oskrba s kisikom nujna na celični ravni, da lahko kožne celice proizvedejo energijo za njihove presnovne procese in s tem zagotavljajo vitalnost homeostaze in kože.

Kisik se prenaša v tkiva skozi mrežo mikrocirkulacije kože, kjer se reverzibilno pridruži hemoglobinu. Blizu celic se kisik ločuje od hemoglobina v skladu s koncentracijskim gradientom in se difundira skozi kapilarno steno proti zunajceličnemu mediju. Nato ga zbere celica in se prenese v mitohondrijo, njegov končni cilj in kraj, kjer poteka reakcija dihalne verige, da proizvede celično energijo.

Ta energija, ki jo proizvajajo celice je bistvena za ohranjanje njihove funkcije in celovitosti ter je v veliki meri odvisna od stalne oskrbe s kisikom. Kožne celice niso opremljene za shranjevanje kisika in so popolnoma odvisne od kompleksnih transportov kisika in difuzijskih mehanizmov. Zato je treba regulacijo oskrbe s kisikom natančno nadzorovati in bistveno je zagotoviti, da količina kisika, ki se prenaša v vsako celico, sovpada s svojimi potrebami, da se prepreči celični kolaps. Vsako neravnovesje med ponudbo in povpraševanjem kisika vodi k razvoju tkivne hipoksije in poslabšanju metabolnega sistema celic.

Kadar se oskrba kisika v tkivih zmanjša, to pomeni izgubo vitalnosti kože. Neposredne posledice slabe oskrbe kože s kisikom so:

  • dehidracija
  • oksidacija celic
  • prezgodnji pojav gubic
  • pojav temnih madežev in pigmentacij
  • ovela in bleda koža-akne, komedoni, lišaji
  • občutljivosti (ekcemi, atopični dermatitis, kapilare…)
  • reaktivna koža (draženje, uničenje in izpuščaji) ali koža z znaki alergije.

Zakaj je čisti kisik smiselno dodajati v kozmetične preparate?

Na ta način lahko stimuliramo celično obnovo, normaliziramo pretok krvi, stimuliramo produkcijo kolagena, uravnotežimo nivo sebuma in uničimo bakterije. Koža je s tem dobro navlažena in zmanjša se globina gubic. Dobro oksigenirana koža deluje zdravo in mladostno.

Ko se vsega tega zavemo je še kako dragoceno, da se čim več gibljemo na svežem zraku, da se vedno dodatno zaščitimo v primeru delčkov onesnaženosti v mestnih središčih ter tako ohranimo zdravje in vitalnost naše kože.

Power Oxygen - Pomanjkanje kisika v koži

1. februar, 2018
09:00 - 16:00