Reportaža mednarodnega tekmovanja v Portorožu

Kozmetika
Všečki (0)

Ta vikend je v okviru dogodka Spring Salon 2019 v Portorožu potekalo 11. Mednarodno tekmovanje oblikovanja nohtov Nail Design 2019, ki ga je organizirala Akademija Studio Lepota iz Slovenske Bistrice.

V sodniško skupino so bile izbrane tuje sodnice, ki s svojo profesionalnostjo, perfekcionizmom in pedantnostjo popeljejo tekmovanje na višjo raven. Sodnice so Zlatka Brodie iz Španije, Sue Davies iz Velike Britanije, Diana Brajević iz Hrvaške in Emma Harris iz Severne Irske.

Tekmovanje je potekalo v treh nivojih. V prvem so se pomerile dijakinje in študentke, v drugem vse udeleženke, ki še nikoli niso sodelovale na tekmovanju v oblikovanju nohtov in v tretjem vse, ki so se že kdaj udeležile tekmovanja – v Sloveniji ali tujini. Konkurenca je bila izredno močna, še posebej v zadnjem nivoju.

Tekmovalke so se prijavile v 5 različnih kategorij. V kategoriji Manikira je bilo prijavljenih 16 tekmovalk, v kategoriji Permanentno lakiranje 23 tekmovalk, v kategoriji Salon Nail Design 17 tekmovalk, v kategoriji Pink & White 12 tekmovalk in v kategoriji Nail Art – Boxed Mixed Media je bilo prijavljenih 16 tekmovalk.

Dogodek je bil odlična priložnost za slovenske manikerke, saj je tekmovanje potekalo v Sloveniji in je bilo izvedeno na nivoju prestižnih tujih tekmovanj.

Program tekmovanja se je odvijal v prijetnem vzdušju: tekmovalke so se pomerile med sabo, izmenjale so izkušnje ter sebi, sodnikom in svojim strankam dokazale, da obvladajo svojo obrt. In res jo.

Zmagovalke v posameznih kategorijah so bile:

MANIKIRA
1. Nivo – učenci: 3. mesto: Tiana Tibaut, SŠOM, Mentor: Bojana Galič, Metka Cafuta Repnik, 2. mesto: Katja Vidovič, DOBA - Višja strokovna šola - kozmetika; 1. mesto: Urša Langus, Lesce
3. Nivo: 3. mesto: Damjana Knez, Laško, 2. mesto: Melita Pepelnik, Maribor;
1. mesto: Laura Adamič, Stranice;

PERMANENTNO LAKIRANJE
1. Nivo – učenci: 3. mesto: Monika Anžel, Cerkvenjak, SŠOM, Mentor: Bojana Galič, Metka Cafuta Repnik; 2. mesto: Tjaša Banfič, Ormož, SŠOM, Mentor: Bojana Galič, Metka Cafuta Repnik; 1. mesto: Katja Vidovič, DOBA - Višja strokovna šola - kozmetika;
2. Nivo: 3. mesto: Sara Jenko, Jeršane; 2. mesto: Katja Marn, Vransko,
1. mesto: Urša Langus, Lesce
3. Nivo: 3. mesto: Laura Adamič, Stranice; 2. mesto: Jelena Gačić, Srbija,
1. mesto: Damjana Knez, Laško

SALON NAIL DESIGN
1. Nivo – učenci: 3. mesto: Tina Taradi, Miren, Erudio, Mentor: Mary Sedej;
2. mesto: Katja Marn, Vransko; 1. mesto: Katja Vidovič, DOBA - Višja strokovna šola - kozmetika;
3. Nivo: 3. mesto: Damjana Knez, Laško, 2. mesto: Tatjana Markovič, Trst, Italija; 1. mesto: Laura Adamič, Stranice

PINK & WHITE
1. Nivo – učenci: 2. mesto: Tina Taradi, Miren, Erudio, Mentor: Mary Sedej;
1. mesto: Katja Vidovič, DOBA - Višja strokovna šola - kozmetika;
3. Nivo: 3. mesto: Mateja Petkov, Šentvid pri Stični, 2. mesto: Sabina Stipič, Grosuplje; 1. mesto: Jelena Gačić, Srbija

BOXED MIXED MEDIA
1. Nivo – učenci: 3. mesto: Urša Langus, Lesce; 2. mesto: Tina Taradi, Miren, Erudio, Mentor: Mary Sedej; 1. mesto: Katja Vidovič, DOBA - Višja strokovna šola - kozmetika;
3. Nivo: 3. mesto: Alina Timofeeva, Gornja Radgona; 2. mesto: Laura Adamič, Stranice, 1. mesto: Jelena Gačić, Srbija

 Slovesna podelitev nagrad se je zaključila s podelitvijo posebno laskavega naslova 'Manikerka leta 2019' – to je tekmovalka, ki je skupno zbrala najvišje število točk.

Manikerka leta 2019 je: Damjana Knez iz Laškega. 

Izjemno pozitivno vzdušje se je nadaljevalo še dolgo v noč, saj so se tekmovalke, modeli in njihovi spremljevalci pozabavali na After-party-ju, ki ga je organizirala Revija Salon.

Tekmovanje je bilo izjemno uspešno in res smo veseli, da smo lahko bili del tako edinstvenega dogodka. Že komaj čakamo na naslednje – 12. Mednarodno tekmovanje v oblikovanju nohtov Nail Design 2020. Se vidimo naslednje leto!