Shiatsu masaža obraza

25. 05. 2018 do 26. 05. 2018
Gerbičeva 51 a, Ljubljana
Poglej na zemljevid
195,00 €
Vrsta izobraževanja
Skupinski tečaj

Shiatsu masaža je znana kot naravna metoda za ohranjanje, spodbujanje in povrnitev zdravja telesa ter duha. Metoda shiatsu obraza je naravno pomlajevanja kože in lifting obraza. Masaže obraza so še posebej priljubljene med Azijkami, zato vam predstavljamo zelo priljubljeno starodavno tehniko shiatsu, na katero so prisegale tudi gejše, znane po svoji napeti in lepi koži.

Shiatsu je način naravnega zdravljenja v tradicionalni kitajski medicini, ki se je oplemenitila na Japonskem in ima svoje korenine v najstarejših zdravilnih metodah, poznanih človeštvu.  

Posega na vse ravni bivanja: na ravnovesje telesnih funkcij, čustev, intelektualnih sposobnosti in duhovnosti. Shiatsu masaža obraza ohranja vitalnost kože, stimulira cirkulacijo krvi,  pospeši pretok telesnih tekočin, poživi polt, razstruplja in skrbi za mladostni videz obraza.

Masaža se izvaja na obrazu, vratu in predelu dekolteja. Učinkovita je tudi pri glavobolih, migreni, utrujenih očeh, vnetjih nosnih in obnosnih votlin, prehladih in splošni utrujenosti.

Preko posameznih vplivnih točk na meridianih vplivamo na počutje in harmonijo celega telesa.

NEKAJ PREDNOSTI SHIATSU MASAŽE:

  • Koža dobi svež izgled, gubice so manj izražene in zmanjša se uvelost kože;
  • Masaža pripomore k odstranitvi toksinov in bakterij, ki so v površinskih plasteh kože, ker povečuje temperaturo kože in s tem aktivira limfni sistem;
  • Anti-stres učinek in globoka sprostitev;
  • Omogoča odpraviti kontrakcije in obrazne mišične napetosti, kar izboljša pretok krvi;
  • S shiatsu masažo stimuliramo živčni sistem, ki uravnava pretok energije na obrazu in napne telo;
  • Aktiviranje posameznih točk na obrazu deluje zdravilno na telo in duševnost.

PROGRAM TEČAJA:

  • Teorija shiatsu masaže;
  • Osnove tradicionalne kitajske medicine in diagnoza  obraza;
  • Akupunkturne točke obraza po meridianih;
  • Shiatsu masaža obraza praktično. 

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN
Tečaj je namenjen kozmetikom, maserjem, refleksoterapevtom in vsem z osnovnim poznavanjem anatomije in fiziologije. 

TEČAJ BO VODILA PETRA GLOBOČNIK,
diplomirana medicinska sestra s specialnimi znanji v promociji zdravja in referenčni ambulanti. Je praktikantka japonske metode naravnega zdravljenja  zen shiatsu. Za shiatsu terapevtko je opravila večletno izobraževanje in leta 1998 diplomirala na International School of Shiatsu ISS Kiental v Švici. Že vrsto let vodi tečaje  shiatsu terapij, specializiranih za frizerje, kozmetike in  zdravstvene delavce.

Pri Slovenskem zdravniškem društvu – sekciji za akupunkturo je uspešno zaključila A stopnjo akupunkture. Je svetovalka realitetne terapije.

Poučuje tudi nordijsko hojo in jogo, izvaja delavnice zdravega hranjenja, hujšanja in krepitve duševnega zdravja. Je soavtorica knjige »Naša prehrana – odsev nas samih«.

IZVEDBA TEČAJA
Tečaj obsega 12 pedagoških ur in bo potekal v petek, 25. 5. 2018, od 16:00 do 20:00 ure in v soboto, 26. 5. 2018, od 9:00 do 14:00 ure, na Zavodu AI, Gerbičeva 51 a, Ljubljana. 

CENA TEČAJA
Cena tečaja znaša 195,00 EUR, in vključuje: 12-urno teoretično in praktično izobraževanje, delovni material, interno gradivo in potrdilo o opravljenem tečaju.
DDV ni vključen v ceno tečaja.  Nudimo možnost plačila na 2 obroka. 

PRIJAVE IN INFORMACIJE
Zavod AI, Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana, www.zai.siinfo@zai.si, 051 380 453, 01/252 81 61.