Slim LipoLaser je nova neinvazivna in inteligentna alternativa liposukciji

Kozmetika
Všečki (0)

Opis

Znamka: Slim Laser
Materiali / Sestavine: Aparat
Oznake: aparat. laser

V Slovenijo smo pripeljali tehnologijo, ki je v tujini absolutni hit. Nizkoenergijski diodni laser (SLIM LipoLaser) za zmanjševanje maščobnih oblog in celulita. Gre za napravo, ki sproži popolnoma naraven proces sproščanja maščobnih rezerv iz maščobnih celic, ko telo potrebuje energijo

MOČ NIZKOENERGIJSKE LASERSKE TERAPIJE (Low Level Laser Therapy-LLLT)

Laserska svetloba nizkih energij se uporablja že vrsto let v različne zdravstvene namene , med drugim tudi za hitrejše celjenje ran, zmanjšanje oteklin in za lajšanje bolečin. V zadnjem času pa se vedno bolj uveljavlja kot terapija za zmanjševanje obsega maščobnih celic, torej za oblikovanje telesa in izboljšanje stanja celulita.

Kako deluje SLIM LipoLaser (LLLT)?

Nizko energijska laserska terapija (LLLT) na maščobne celice deluje selektivno, vsa ostala tkiva (koža, žile, živčevje) ostanejo nepoškodovana. Ob stiku laserske energije z maščobno celico se zaradi foto-kemičnega efekta shranjeni trigliceridi razgradijo na proste maščobne kisline in glicerol, le-ti se preko odprtih por maščobnih celic skupaj z vodo izločijo v medcelično tekočino. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina.

Ali z LLLT terapijo maščobne celice uničimo?

Ne, z LLLT vplivamo na zmanjšanje obsega maščobnih celic in jih med terapijo  ne uničimo.

Kako poteka tretma SLIM LipoLaser (LLLT)?

Tretmaji LLLT so povsem neinvazivni, saj se aplikatorji z diodnimi laserji le namestijo na izbrani del telesa. En predel se tretira 10 minut, kot je potrebno da se prične postopek lipolize. Aplikatorji se  premaknejo do 4x, odvisno od želenega predela obdelave. Postopek je prijeten in brez bolečin, čuti se le prijetna toplota. Po tretmaju je priporočljiva kakršnakoli aerobno aktivnost  (30-45 min),  tako da telo spodbudi naravne metabolične procese za presnovo sproščenih maščobnih rezerv. Vadba po tretmaju v kombinaciji z uravnoteženim režimom prehranjevanja prepreči, da bi telo sproščene maščobne rezerve ponovno uskladiščilo.

Čez koliko časa so učinki vidni?

Zmanjšanje obsega je pri nekaterih vidno že takoj po prvem tretmaju, pri nekaterih šele po tretjem ali četrtem tretmaju. V povprečju se obseg obdelovanega predela zmanjša za do dve konfekcijski številki v enem mesecu  (potrebnih je 8 ponovitev, 2x tedensko). Terapija osmih obiskov se lahko po 14 dnevnem premoru ponovi.

Kako LLLT vpliva na čvrstost kože?

LLLT terapija nima učinka na kožo, zato je v primeru slabšega tonusa priporočljivo tretma kombinirati z drugimi metodami, ki pozitivno vplivajo na čvrstost kože.

Ali so možni stranski učinki ?

Stranskih učinkov ni, saj energija nizko energijskega laserja selektivno vpliva le na maščobne celice. Vsa ostala tkiva (koža, žile, živčevje) ostanejo nepoškodovani. Tretma se lahko izvaja na vseh tipih kože in ob vseh letnih časih. Ker gre za povsem neinvazivno terapijo, se stranka lahko takoj po tretmaju vrne k vsakodnevnim aktivnostim.

Za koga je tretma SLIM LipoLaser (LLLT) primeren?

Terapija z nizko energijskim laserjem je primerna za vse, ki se soočajo z lokalizirano maščobo, kot npr. okoli kolen, na nadlahteh, podbradku, ledvenem predelu, trebuhu,  stegnih, zadnjici...

Metoda je primerna tudi za hujšanje, vendar je v tem primeru potreben celovitejši pristop, ki vključuje spremembo življenskega sloga (prehrana, gibanje). Vsekakor hitro doseženi vidni rezultati za nekoga, ki je prekomerno težak, pomenijo motivacijo, da spremeni življenske navade na dolgi rok oz. za celo življenje.

Slim LipoLaser je nova neinvazivna in inteligentna alternativa liposukciji

Pošlji sporočilo