Spa tretmaji doma

Wellness
Všečki (0)

Spa tretmaji doma

  • Nega in pilingi obraza
  • Limfna drenažna masaža
  • Dihalne delavnice
  • Tajska masaža
  • Chi Kung

 Skoraj vsak spa, tako kot tudi staromodna pedikura v salonu, ima potencial, da se odnese domov. Obstaja velika vrednost, še posebno za ženske, da si vzamejo eno uro prosto in preusmerijo ravnovesje od skrbstva za nekoga drugega, da za spremembo poskrbijo same za sebe. Tudi v zelo majhnih dozah, so lahko te izkušnje zelo krepčilne.

Nega in pilingi obraza

Ta pot vas bo pripeljala do takoj vidnih rezultatov. Kristali temeljito oluščijo površino, zunanjo plast kože, ki daje gladek, žareč videz, ki lahko traja tudi več tednov. Visoko koncentrirana alfa-hidro kislina pili, in je močnejša kot ročne luščilne metode, ki vodijo v večjo razdraženost kože. Manj koncentrirani “umetni” pilingi ne rezultirajo v resni iritaciji. Vidi se samo zmanjšanje črt in lepša barva kože.

Ohranite trenutek…s tem, da dvakrat tedensko odstranite kožne celice s čistili, ki temeljijo na encimu. Tretirajte hiper-pigmentiranje s kožnim blažilcem hydroquinone in se nato vsak dan zaščitite s faktorjem št. 15. (na vrh strani)

Limfna drenažna masaža

Nežno udarjanje po koži v majhnih krožnih gibih stimulira pretok limfnih tekočin in pomaga razpršiti presežne tekočine iz površin kot so obraz, trebuh, gležnji, zmanjšajo napihnjenost ter spremljajočo se lenobo. Limfna drenažna masaža se ponavadi priporoča kot pomoč po plastični ali operaciji na srcu ali prsih kot tudi po odstranitvi limfnih vozlov in radiacijskih zdravljenjih. Limfna drenaža je standardna za vse stranke, ki so ravnokar prestale operacijo, ker jim pomaga, da hitrejo ozdravijo z manj modricami, brazgotinami in oteklinami.

Ohranite trenutek… tako, da pijete vodo (več ko pijete, manj tekočine bo vaše telo obdržalo), uživate manj soli, telovadite in masirajte problematična območja s tehniko, ki je opisana zgoraj.

Dihalne delavnice

Nekari jim rečejo tudi dihajte za življenje, nekateri globoko dihanje, ampak vse je preponsko dihanje, ki ga nudijo v mnogih spajih. Globoko dihanje je eno najlažjih, najbolj vsestranskih tehnik za zmanjšanje napetosti oz. stresa. Inhaliranje iz prepone – rajši kot požiranje iz prsnega koša – pomirja in tudi začenja verižno reakcijo pozitivnih fizioloških učinkov, stimulira možgane, izpušča razne znake za dobro počutje ter znižuje stresne hormone.

Ohranite trenutek… s tem, da vadite vsak dan in to kjerkoli… Tudi ko ste na vlaku, avtobusu, avtu,… Čar te metode je, da ne potrebujete mirne sobe ali kasete. Vse kar potrebujete so vaša pljuča. (na vrh strani)

Tajska masaža

Ta starodavna masaža postaja vedno bolj popularna v vseh spajih, delno zaradi svojih podaljšanih učinkov. Nekateri jo primerjajo s prakticiranjem joge s partnerjem, ampak namesto tega, da se raztegujete v različne poze, terapist manipulira vaše telo, vam razteguje ude in kroži z vašimi členi. Je zelo aktivno in stimulativno. Občutek sproščenosti in gibčnosti lahko traja več dni. To je zato, ker tajska masaža raztegne mišična vlakna in zrahlja člene tako, da se vam poveča niz gibanj, ki traja dokler ga stres ali lenoba ne zasučejo nazaj v prvotno stanje.

Ohranite trenutek… tako, da prakticirate jogo. Lahko se tudi preprosto raztegujete tako, da pomagate obdržati splošno fleksibilnost. Nekateri priporočajo, da se vsedete na stol in počasi spustite prsi na kolena, a pustite da vam roke prosto visijo ob strani. Čutili boste kako se vam zgornje in spodnje hrbtne mišice raztegnejo in sprostijo. (na vrh strani)

Chi Kung

Pogosto ga smatrajo za vzhodno metodo upravljanja s stresom, ker je zelo učinkovito za obnavljanje koncentracije in mirnosti. Chi kung ponavadi vsebuje serijo počasnih, preprostih gibov ki, po daljšem času, povečujejo ravnovesje, fleksibilnost in zavest. Ker chi kung ne potrebuje naklonjenosti klasičnega tai chi ali gibčnosti joge, je lahko zelo dober kot začetek za nekoga, ki raziskuje različne sproščevalne tehnike in ga lahko z lahkoto vključi v svoje vsakodnevno življenje. Poleg tega so študije pokazale tudi, da je chi kung učinkovit pri zmanjševanju stresnega hormona, pomirja zaskrbljenost, in začasno ublaži kronično bolečino.

Ohranite trenutek… s tem, da delate gibe doma. Knjiga David Carradine ilustrira osnovne vaje, poleg poz in meditacijskih tehnik.