Spoznajte Icaros, napravo, ki združuje resno telovadbo, virtualno resničnost in letenje!

Wellness
Všečki (0)

Želja po letenju je stara, odkar je človek začel pogledovati v nebo in si zaželel biti svoboden kot ptica. Verjetno enako velja tudi za športno konkurenco. Naprava Icaros združuje prav obe te želje v enem samem kosu opreme, in bi lahko revolucionirala način, na kateri danes dojemamo telovadbo.

 Sami razvoj virtualne realnosti (VR) nas iz dneva v den vse bolje prevzema ter obenem išče najboljša področja za svojo uporabo. Zabava, medicina, simulacije letenja in vožnje so zelo dobri dokazi uporabe take tehnologije v vsakdanjem življenju človeka. Zakaj je potem ne bi uporabljali še pri telovadbi? Ali še bolje, zakaj ne bi uporabljali virtualne resničnosti ter povezali zabavo, telovadbo in letenje v eno samo celoto? Tukaj na sceno prihaja Icaros, oziroma, tako imenovana Active VR naprava, ki jo je ustvarilo nemško podjetje HYVE. Iz podjetja pravijo, da boste s takim načinom telovadbe veliko hitreje dosegli svojo sanjsko postavo kot s katerim koli drugim načinom vadbe. Sama naprava je sestavljena iz okvira za telovadbo, krmilnika in aplikacije za VR napravo (uporabljate pa lahko katero koli VR napravo, ki vam je trenutno dostopna na trgu - Oculus Rift, HTC Vive, ali Samsung Gear VR.)

Način telovadbe pa je zelo preprost. Uporabnik se uleže na napravo v plank položaj, in vključi simulacijo letenja na VR kameri. V notranjosti VR kamere ste recimo lahko pilot, ki tekmuje in "osvaja" kontrolne točke, ali pa lahko tekmujete z drugimi letali. Glede na to, da nadzor nad gibanjem letala pridobivate s svojim telesom, delajo prav vse mišične skupine, telovadba pa s časom postane precej zahtevna, vendar neverjetno učinkovita, in seveda, neverjetno zabavna.

 Kako je videti takšen način telovadbe, pa si lahko ogledate v spodnjem videu.