Študentke visokošolskega študija kozmetike na VIST izvajajo terapije z aparatom Permanent contour

Kozmetika
Všečki (0)

Študentke visokošolskega študija kozmetike na VIST so se tekom študija pri kozmetični negi seznanile z aparatom PERMANENT CONTOUR, ter ga preizkusile na praktičnih vajah kot tudi terapevtke oz. stranke. Prosili smo študentke za izjave s katerimi bi opisale delo in terapije z aparatom PERMANENT CONTOUR:

 • Delo z aparatom je »luštno«. Smiselno je morda uporabiti to metodo za ogrevanje kože pred globinskim čiščenjem ali pa kot dodatek k negi za »razvajanje« strank oz. sprostitev.
 • Delo z aparatom mi je všeč. Ko mi je kolegica izvedla nego, mi je bilo prijetno, sproščujoče, zelo prijeten vonj. Zdi se mi primerno tudi za pripravo na globinsko čiščenje kože.
 • Prijetna masaža z različnimi učinki glede na izbrane snopke, dobra in prijetnejša alternativa za pripravo kože na čiščenje, dokaj enostavna za uporabo.
 • Aparat je zanimiv za delo, prijetni občutki toplote na obrazu. Vendar pri močnejšem pritisku je lahko hitro pregrobo na koži obraza zaradi delcev v vrečkah in menim, da je zaradi tega manj primeren za občutljive in tanke kože.Učinki so glede na izbrane učinkovine/snopke dobri, vendar je lahko piling spet nekoliko pregrob. Pozitivno je segrevanje s toplimi snopki  s konstantno temperaturo. S tem se stranka lahko zelo sprosti. Delati z aparatom je dokaj enostavno, cevi z dovodom pare niso moteče.
 • Aparat se mi zdi super! Preprost za izvajanje in zelo prijeten za stranko. Vonji prijetni, razen alge. Super tudi za pripravo na globinsko čiščenje kože.
 •  Aparat se mi zdi odličen, saj ogreje kožo, jo zmehča, obenem kožo zmasiramo. Pa še z vidika stranke: edinstveno, zelo sproščujoče in pomirjujoče!
 • Prijeten vonj, enostavna uporaba, zanimivo čiščenje kože z mehurčki.
 •  Zelo pomirjujoče in prijetno. Mislim, da je na voljo dovolj različnih snopkov, tako da se za vsak tip kože nekaj najde.
 •  Dobra alternativa manualnim tehnikam pri negi – masaža z dodano vrednostjo! Vzbuja vtis prestižne obravnave, stranki ponudi sprostitev in omogoči med drugim tudi dobro alternativo priprave na globinsko čiščenje kože. Vsekakor zanimiv aparat!
 •  Aparat je dober za ogrevanje kože, npr. pred globinskim čiščenjem. Všeč mi je velika izbira »snopkov«. Uporabljala sem »jabolko« in mi je bil snopek malo pregroba za močnejšo masažo. Drugače super.

 

Aparat PERMANENT CONTOUR je leta 2009 prejel zmagovalno nagrado s strani Evropskega združenja za Health & Spa


kemcel

Masaže s aparatom PERMANENT CONTOUR predstavljajo nekakšno nadgradnjo  masaž s snopki. Aparat je dandanes že poznan v Sloveniji, saj ga uspešno uporabljajo v nekaterih wellness centrih in spa-jih. Ponosni smo, da je postal tudi del izobraževalnega  programa na srednji kozmetični šoli AS kot tudi na visoki šoli VIST.

Masaža  s tem aparatom je prijetna,sproščujoč a in učinkovita – saj so snopki napolnjeni z  naravnimi zelišči in suhim cvetjem, v nekaterih pa je dodana še morska sol . Skozi blazinice ves čas delovanja aparata prehaja para konstantne temperature ( med 48 – 52 °C) ter raztaplja zdravilne učinkovine  ter jih dovaja na površino kože, kjer se zaradi razširjenih por  lažje absorbirajo v podkožje. Koža se s  tem nahrani,  pospeši se  njena hitrejša regeneracija kot tudi hidratacija.

kemcel1

Klasična masaža s snopki je poznana v Azijski kulturi že dolga leta. Poznani so tudi  njeni pozitivni in blagodejni učinki na telo.

Z aparatom PERMANENT CONTOUR je bila masaža s snopki  uspešno prilagojena na kulturo Evropejcev ter njihove potrebe saj omogoča, da stranki ponudimo učinkovitejšo metodo. Izločanje aktivnih učinkovin iz snopkov je zaradi enakomernega prehoda pare skoz snopke učinkovitejše.

Nekaterim snopkom je dodana tudi morska sol, ki deluje kot absorbent in veže aktivne učinkovine iz zelišč. Le te se hitreje izlužijo, kar omogoča veliko učinkovitost masaže. Aparat omogoča  ves čas konstantno temperaturo saj je temperatura pare  konstantna tekom celotnega tretmaja . Pri masaži se uporabljajo tudi specialna masažna olja, ki jih pred pričetkom masaže vtremo v kožo.  S tem omogočimo substancam, topnim v oljih, da se izločijo.

Zaradi prijetnega masiranja in aromaterapije (saj zelišča odišavijo tudi sobo v kateri se masaža izvaja) je relaksacija pri masaži zelo velika, kar seveda dodatno ugodno deluje na telo.

Na diagramu spodaj  je prikazano kako konstantno deluje masaža s PERMANENT CONTOUR in kako klasična masaža s snopki:

kemcel2

Masažni gibi ki se izvajajo tekom masaže izboljšajo penetracijo učinkovin v podkožje.

Obstaja izredno velika paleta snopkov namenjenih za :

 • masažo telesa
 • masažo obraza in dekolteja

Zaradi navedenega obstaja veliko možnosti in kombinacij masaž s  aparatom PERMANENT CONTOUR. Lahko se izvajajo :

 • masaže v terapevtske namene
 • masaže v sprostitvene namene in za dobro počutje
 • masaže za izboljšanje izgleda kože (celulit)

 Specialno izbrana zelišča, ki se nahajajo v snopkih in inovativna tehnika sta garancija  za učinkovite in relaksirajoče masaže,  ki nam kožo nahranijo z dragocenimi aktivnimi učinkovinami.

Izbirate lahko med naslednjimi blazinicami :

kemcel4

Alpska zelišča : bezeg, ingver, bršljan.. tretman izboljša mikrocirkulacijo v podkožju in pomaga oblažiti mišično napetost  
Algea : rjave alge, so dobro poznane za kot očiščevalne in stimulator metabolizma. Posebno pri problematičnih conah so v veliko pomoč. 
Pšenični otrobi : visoka vsebnost mineralov in B vitaminov poskrbi za očiščenje kože ter jo pomirja
Vinske tropine : sadne kisline izboljšajo površino kože in njeno prepustnost
Old India : mešanica začimb in zelišč, dominirajo suhi citrusi, stimulira mikrocirkulacijo krvi v koži in zdravi. 
Morska sol : samo za telo, podpira regeneracijo kože 
Pivo : vsebuje slad, hmelj in sol  : pomirja, deluje analgetsko, antibakterijsko, stimulira metabolizem 
Šotno blato : šotno blato s kristali morske soli : deluje protivnetno, antispasmdično, hormonalno balansirajoče in regenerirajoče 
Jabolka : posušena jabolka – predvsem ati-aging efekt, povečuje hidratizacijo, spodbuja metabolizem, napne manjše gube 
Kreda : kreda z Batskega otoka Rugen: priporoča se kot očiščevalni program, nevtralizira previsok pH kože ter ga uravna 
Milo z olivnim oljem : uravnoteža pH kože, se priporoča pred drenažnimi tretmaji
Rožna blazinica: napolnjena z suhimi cvetovi vrtnic in limonske trave, harmonizira, balansira in zdravi. 
Cvetovi slezovca : delujejo protivnetno , pomirjajoče. 
Cvetovi sivke : cvetovi sivke, bezga in rožmarina: deluje drenažno, harmonizirajoče in stimulirajoče.
Cvetovi ognjiča : predvsedm pomirja in se zato priporoča pri problematični koži

Kot je iz opisov razvidno s temi terapijami ne dosegamo zgolj blagodejnih učinkov temveč tudi lajšamo in odpravljamo nekatere zdravstvene težave (predvsem celulit,  težave s kožo, vnetja, itd…)

Študentke visokošolskega študija kozmetike na VIST izvajajo terapije z aparatom Permanent contour

Pošlji sporočilo