Tvoja lepa skrivnost: Vse, kar morate vedeti o metodi pomlajevanja z botoxom

Derma / estetika
Všečki (0)

Opis

Znamka: Botox
Oznake: botox, pomlajevanje, pharmaswiss

Naš obraz je odraz našega karakterja. Na njem se zrcalijo naša leta, veseli in resnobni trenutki, izkušnje, modrost, ki so na naše obraze zarisali gube in gubice. Dobra novica je, da so gubice lahko preteklost. 

Botox, v Evropi poznat pod nazivom Vistabel, je naravni prečiščeni protein, proizveden s pomočjo bakterije Clostidium botulinum, ki se približno zadnjih deset let uporablja v medicini. Področje njegove prve uporabe je bila okulistika, nevrologija, pediatrija, v zadnjih nekaj let pa se največ uporablja v kozmetologiji oziroma pri estetskih posegih.

KAJ JE BOTOX?
Botox je naravni prečiščeni protein, proizveden s pomočjo bakterije Clostidium botulinum in se v medicini uporablja že 10 let.
Prva področja njegove uporabe so bila okulistika, nevrologija, pediatrija, v zadnjih nekaj letih pa se predvsem uporablja v kozmetologiji. Pri nas je uporaba Botoxa dovoljena, od nedavnega (po daljših raziskavah) pa se lahko uporablja v ZDA –v kozmetološke namene.

ESTETSKI UČINEK BOTOXA
Skrbno in natančno apliciran v zelo majhnih količinah blokira delo posameznih mišic, ki sodelujejo pri obrazni mimiki. S tem se zmanjšajo in odpravijo gube na obrazu, ki nastanejo z močnim delovanjem teh mišic. Delovanje Botoxa je lokalizirano samo na mesta, kamor je injiciran. Sama aplikacija Botoxa je skoraj neboleča.
Učinek Botoxa se začne kazati 72 ur (3 dni) po injiciranju. Po aplikaciji Botoxa obraz deluje bolj mladostno in spočito. Pri osebah na pragu srednjih let in v srednjih letih (40 – 50) se doseže učinek pomlajevanja za 5 – 8 let. Obraz deluje zelo naravno. Okolica opazi bolj svež in mlajši videz obraza, vendar ne ve, čemu ga pripisati.

ODPRAVLJANJE GUB Z OBRAZA
Odstranjevanje horizontalnih gub s čela
Odstranjevanje vertikalnih gub (gube mrščenja, nad korenom nosa) s čela
Z Botoxom se odstranijo tudi drobne gube z zunanjega dela oči (t.i. smejalne gube)

NOVA PODROČJA NA OBRAZU, KI SE USPEŠNO TRETIRAJO Z BOTOXOM
Odstranjevanje drobnih gub nad zgornjo ustnico
Odstranjevanje t.i. marionetnih gub (gube od ustnih kotičkov do brade)
Odstranjevanje neravnin z brade
Odstranjevanje gub z vrata
Kombiniranje z drugimi estetskimi posegi na obrazu.

KAKO DOLGO TRAJA UČINEK BOTOXA, IN ALI SE LAHKO INJICIRANJE BOTOXA PONOVITI?
Učinek Botoxa je viden približno 4 mesece, pri posameznih pacientih pa še dlje. Injiciranje Botoxa se lahko neomejeno ponavlja v določenih časovnih razmikih (brez strahu za zdravje pacienta). Pri ponovljenih tretmanih je estetski učinek pomlajevanja trajnejši.

BOTOX V TERAPIJI PREKOMERNEGA ZNOJENJA
Botox uspešno zmanjšuje prekomerno znojenje na področju pazduhe. V tem primeru učinek traja do 8 mesecev..

KDO SO PACIENTI?
Najpogosteje so pacienti ženske in moški na pragu srednjih let in že v srednjih letih. To so osebe, ki se zavedajo svoje pojavnosti in so precej zahtevne glede lastnega videza. Te osebe si prizadevajo ohraniti svoj dober in mladosten videz in si s tem ciljem pomagajo z nizom aktivnosti. Mladosten in negovan videz je danes imperativ in številni vanj vlagajo, da bi bili bolj uspešni v profesionalnem in zasebnem življenju. Z injekcijami Botoxa se brez radikalnih posegov (operacija) estetske kirurgije se odpravljajo gube z obraza in vratu, pacienti pa se lahko takoj po tretmanu vključijo v normalne profesionalne in življenjske aktivnosti.
Pacienti so lahko tudi mlajše osebe, ki imajo močno obrazno mimiko in jim zato na obrazu nastajajo močnejše gube (npr. gube mrščenja), ki se z injekcijami Botoxauspešno odstranijo.
Pri starejših osebah Botox omili gube, ki so po tretmanu videti bolj sveže in mlajše, vendar pa se z injekcijami Botoxa ne more odstraniti odvečna kože, ki nastane s staranjem in bistveno prispeva k starejšem videzu, to je možno le z operacijo.

KAJ JE PRIPOROČLJIVO ZA PACIENTE Z VELIKO ODVEČNE KOŽE NA VEKAH, VRATU IN BRADI?
Botox ni alternativa posegom estetske kirurgije in pri določenem številu primerov je rešitev kljub vsemu potrebno poiskati v operativnih posegih estetske kirurgije.
Pacientom, ki imajo spuščene veke, vrečice pod očmi ali ohlapno kožo na bradi in vratu, priporočam, da se odločijo za estetsko operacijo blefaroplastike (odstranjevanje odvečne kože z vek) in liftingu obraza (pri katerem se odstrani odvečna koža z obraza in vrata).

Še več, operativni posegi estetske kirurgije se zaradi doseganja optimalnega estetskega efekta na obrazu pogosto kombinirajo z injiciranjem Botox.

Tvoja lepa skrivnost: Vse, kar morate vedeti o metodi pomlajevanja z botoxom

Pošlji sporočilo