Vstopili smo v lepotni svet 7. Festivala kozmetike in velnesa

Reportaže & intervjuji
Všečki (0)

Ljubezen do samega sebe je osnova za dobro počutje, zdravje in zapeljiv videz. Kako pa se bomo v prihodnosti razvajali, negovali in sproščali, izvedeli smo, ko smo vstopili v lepotni svet, sedmega po vrsti Festivala kozmetike in velnesa.

Kot že tradicionalno, smo se tudi letos, v soboto, 16. septembra, v prostorih Zdravniške zbornice Domus Medica v Ljubljani udeležili že 7. Festivala kozmetike in velnesa, ki je vsakoletni osrednji strokovni dogodek na tem področju.

Festivalu se je kot medijski partner in razstavljavec udeležil tudi portal Kremca.net, ki je razen predstavitve svojega novega videza portala, združil moči s salonom Serenity iz Ljubljane in predstavil posebno Endosphères Therapy tehnologijo, ki je pri obiskovalcih požela kar precej zanimanja. Gre za patentirano metodo kompresivnega mikro-vibriranja, ki se je v zadnjih letih izkazala kot izjemna metoda pri boju proti celulitu, kopičenju maščob ter staranju. Cenjenje obiskovalce smo opomnili tudi na prevoze, na kozmetične sejme, ki so organizirani s strani portala Kremca.net. Najprej nas, 28. oktobra 2017., čaka 32. kozmetični sejem v Münchenu, naslednji na vrsti je pa vodilni kozmetični sejem v Düsseldorfu, na katerega se bomo odpravili 9. marca, 2018. Na našem razstavnem prostoru je potekala tudi majhna nagradna igra. Srečne roke je bila gospa Bernardina Krajnc iz Celja, kateri smo podarili komplet 12-ih make up čopičev v vrednosti 24 €. Želimo ji veliko lepih make-up lookov

Festival je obsegal predavanja, delavnice in prikaze ter različne brezplačne kratke storitve in nasvete za obiskovalke in obiskovalce. Osrednji del festivala so bila strokovna predavanja, ki so jih dopolnjevala dogajanja na razstavnih prostorih razstavljavcev s prikazi različnih kozmetičnih postopkov, izdelkov in aparatur. Z otvoritvenim nagovorom prof. dr. J. Žmitka se je začel sklop zanimivih tematsko strokovnih predavanj.

Predstavljene so nam bile najnovejše ugotovitve s področja kozmetike in velnesa, med drugim tudi rezultati raziskav, opravljenih na Inštitutu za kozmetiko VIST, ter raziskav diplomantk visokošolskega študija kozmetike na VIST. Tudi na letošnjem festivalu je ena izmed pomembnih tematik bil vpliv UV žarkov na kožo, čemur je bilo posvečeno uvodno predavanje “Javnozdravstveni vidiki izpostavljanja soncu in vloga kozmetikov v preventivi” (v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje). Ves čas festivala pa je potekal tudi “Sončni kotiček”, v katerem so analizirali poškodbe kože obiskovalk in obiskovalcev zaradi izpostavljenosti soncu.

Sončni kotiček in vsa predavanja so izvedle diplomantke in študentke visokošolskega študija kozmetike 1. stopnje ali magistrskega študija kozmetike na Oddelku za kozmetiko Visoki šoli za storitve (VIST). Festival je tako ne le osrednji strokovni dogodek na tem področju v Sloveniji, temveč tudi edinstvena priložnost za diplomantke in študentke, da javno pokažejo rezultate svojega raziskovalnega in ustvarjalnega dela.

Magistrica L. Marn pa je imela prvo javno predstavitev svetovne novosti, in sicer naprave za merjenje obrazne mimike (NSOM), ki je plod raziskav same VIST šole. Med drugimi pa smo izvedeli vse o vplivu aromaterapije na kakovost spanja pri starejših, predstavljena nam je bila nova odlična tehnologija za pomlajevanje obraza – HIFU, izvedeli smo vse prednosti in slabosti izdelkov za samoporjavtev in pospeševanje porjavitve ter vse o aktivnosti za sistematično vključitev kozmetike oz. pedikure v zdravstveni sistem obravnave diabetičnih bolnikov. Posebej pa nas je navdušila aromaterapevtska ustvarjalnica, kje smo izvedeli vse o eteričnih oljih in njihovih mešanic.

Vsebinsko dopolnitev predavanj popestrile so tudi projekcije izbranih kozmetičnih raziskav ter modnih (vizažistično-fotografskih) projektov njihovih študentov in diplomantov.

V soboto so, v okviru svečanosti ob 10-letnici ustanovitve VIST – Visoke šole za storitve svečano podelili diplome 18 novim diplomiranim kozmetičarkam in 1 novi magistrici kozmetike ter 6 novim diplomiranim fotografinjam in fotografom! Prvič so podelili tudi 2 Potrdili o opravljenem delu programa – modulu Aromaterapija, ki je del študija kozmetike.

Dan smo preživeli tako v duhu nabiranja novih znanj kot ponovnega snidenja z svojimi zadovoljnimi strankami, tako da se prihodnje leto vsekakor ponovno udeležimo pestrega in zanimivega programa Festivala kozmetike in velnesa.