Intervju - Karmen Puntar: Čim prej doseči hitre spremembe

Kozmetika
Všečki (0)

Odmaknjeni od vrveža v BTC-ju se, v pritličju stavbe Mercurius, nahaja IMPERIJA, center zdravja in lepote. Prijeten prostor, prijazno ter strokovno osebje pod vodstvom mojstrice kozmetike s cidesco diplomo - Karmen Puntar - vam ponuja celo vrsto storitev. Za lepoto in sprostitev.

KREMCA: KAKO STE POSTALI KOZMETIČARKA?
Karmen Puntar: Kot vsaka osnovnošolka sem imela tudi jaz željo, da ko bom velika, bom učiteljica. Vendar me je pot v življenju odpeljala v svet kozmetike. Najprej do moje prve mentorice in učiteljice, mojstrice kozmetične nege  s cidesco diplomo g. Darie Babšek, ki je videla v meni željo po znanju in talent. Tako sem rasla ob njej, vsrkavala znanje ter opravila mojstrski izpit in cidesco diplomo. Leta so minevala in po več kot dveh desetletjih je prišel čas, da se osamosvojim.  Sedaj  svoje znanje in izkušnje predajam svoji mladi ekipi kozmetičark, ki ne le da skupaj skrbimo za naše obiskovalke  s storitvami za nego obraza kože -  znamo jim tudi svetovati, kako se negovati doma ter jih usmeriti tudi v svet dermatologov, kirurgov plastikov, alternative, ...

Smo ekipa, ki ne le, da dela skupaj temveč ekipa, ki se spoštuje, zaupa in skrbi drug za drugega, predvsem pa spoštuje stranke in njihove želje.

KREMCA: Zadnje čase so poudarki predvsem na pomlajevanju, hitrih spremembah odpravljanja celulita in zmanjševanju obsega brez napora. Kako je s vtem v praksi, ali so rezultati sploh lahko dolgotrajni?

KARMEN PUNTAR: Koža je naš največji organ in jo je treba pravilno negovati doma in izbrati pravilno nego v salonu.
Težko je tekmovati s časom, pa vendar se ga da upočasniti.

Naše obiskovalke vedo, da je za svež mladosten videz potrebno redno obiskovati kozmetični salon. Nego obraza ali telesa prilagodimo stanju kože . Glede na letni čas izbiramo med negami z diamantnim peelingom, ultrazvokom, kislinskimi peelingi, ipl pomlajevanjem, kisikovimi negami in sedaj exkluzivno s kislinskim peelingom z mikroretinolom  za pomlajevanje kože obraza. Za učvrščevanje kože obraza in mišic pa so najboljši rezultati s kombinacijo elektrostimulacije ter masažo oz. manualnim liftingom  obraza.

Zmanjševanje maščobnih oblog rešujemo s kavitacijo, radiofrekvenco in limfno drenažo. Za krepitev mišic z elektrostimulacijo, in za boj proti celulitu so najboljše anticelulitne masaže skupaj z radiofrekvenco ali ultrazvokom.

Pri vseh tretmajih za oblikovanje postave je potrebno sodelovanje samih strank. Projekt je celosten - s pravilno prehrano, aktivnostjo, pitje veliko tekočin, uporabe preparatov doma in seveda poskusiti se izogniti stresu. Tretmaji se med seboj dopolnjujejo tako, da lahko obiskujejo salon tudi do 3 mesece 1x tedensko. 

KREMCA: Številka ena vsakega poletja- celulit?
KARMEN PUNTAR: Da odpravimo celulit je potrebno vložiti res veliko truda. Potrebno se je težave lotiti z zavestjo, da za to moramo delati čez vse leto in ne samo pred dopustom, ko gremo v kopalke. Prehrana, gibanje , tekočina, preparati, anticelulitne masaže, kavitacija, radiofrekvenca, vakum, LPG, savne … vse to so stvari, ki jih je dobro vključiti v naš ritem življenja. S trdim delom in vztrajnostjo se ga da počasi; poudarjam - res počasi odpraviti in seveda je nato treba to tudi pridno vzdrževati.

KREMCA: Čedalje več je tudi težav s stopali... Kako se v vašem salonu spopadate s tem?

KARMEN PUNTAR: Medicinska pedikura zajema sanacijo otiščancev, kurjih očes, vraščenih nohtov in svetovanje proti glivicam. Z rednim obiskom 4 do 6 tednov, se lahko marsikatera težava odpravi, predvsem otiščanci in kurja očesa.

Za vraščene nohte poskrbimo z sponkani , ki vraščen noht ob izraščanju dviguje in tako prepreči vihanje nohta v kožo. Za glivice na stopalih pa imamo izjemno dobre rezultate z IPL laserjem in uporabo novega produkta v Sloveniji - Oxilver, preparata na osnovi kisika in koloidnega srebra. Ni le namenjen za odpravljanje glivic na stopalih, temveč tudi težavam kože na telesu in obrazu. Na primer akne, dermatitisi, plesni in seveda tudi proti temnim pigmentacijam, ter regeneracijo kože.

Delovanje kisika skupaj s koloidnim srebrom deluje proti patogenom. Zaradi procesa oksigenizacije celice dobijo energijo v obliki ATP in se tako regenerirajo. Ker pa vsebuje tudi pantenol, aloe vero in hialuron, kožo tudi vlaži; kar pa je popolna kombinacija.

KREMCA: Kakšni pa so treni v kozmetiki?

KARMEN PUNTAR:  Vsi trendi gredo v smeri: "čim prej doseči hitre spremembe".

KREMCA: Še nekaj za konec...?

KARMEN PUNTAR: Meni osebno najljubši stavek: »Vzemimo si čas za sebe in se dovolimo pocrkljati v vednosti, da 1 ura sprostitve in tihega raziskovanja svoje lepote, lahko podaljša naše veselje do življenja in do svojih bližnjih.«

KREMCA: Hvala za tvoj čas. Na tvoji poslovni poti ti želimo veliko uspehov.

Kozmetični salon Imperija, center zdravja in lepote
Šmartinska cesta 152 (stavba Mercurius), 1000 Ljubljana
T: 051 444 299
@: narocanje@imperija.si
W: www.imperija.si