Kako pravilno izberemo kozmetični izdelek

Kozmetika
Všečki (0)

Prvi pogoj, ki mora biti izpolnjen, da izberemo pravilno sredstvo je, da poznamo svoj tip kože. Najbolje je, da se o svojem tipu kože posvetujemo s kozmetičarko. Saj marsikdo, ko vidi na svojem obrazu par mozoljev, takoj pomisli, da ima mastno kožo. In če si svoj tip kože napačno določimo, si v trgovinah ali drogerijah kupujemo napačno kozmetiko in s tem svojo kožo še poslabšamo.

Če trgovina s kozmetiko ne nudi krem s testerji, je bolje, da v teh trgovinah ne kupujemo. Saj je koža na nekatere sestavine zelo občutljiva in tistih krem ne smemo uporabljati, saj drugače razdražimo kožo in dobimo alergijo.

Če se odločimo, da bomo svojo kožo začeli negovati in pred tem nismo uporabljali nobenih osnovnih sredstev za kožo, je pomembno, da začnemo kožo negovati z blago kozmetiko, ki jo uporabljamo največ dvakrat na teden. Nato postopoma prehajamo na bogatejšo kozmetiko, to je kozmetika, ki vsebuje več vitaminov, mineralov oziroma sestavin ki naredijo kožo lepšo. Pri tem je pomembno, da ne smemo začeti takoj uporabljati najbolj bogate kozmetike (npr. kozmetika, ki vsebuje kolagen), ker bomo s tem kožo privadili na najboljša sredstva in tako je ne bomo mogli v poznejših letih več negovati. Koža pa je taka, da želi vedno boljšo, bogatejšo kozmetiko, ki jo ji moramo nuditi, sicer postane koža suha (vir:Kozmetičarka)

Članek je napisala obiskovalka spletnega portala Mateja.

Objavili smo del njene seminarske naloge v kateri je raziskala vedenje potrošnikov pri nakupu kozmetičnih sredstev.