Ko se maskara spremeni v čarobno palčko

Makeup
Všečki (0)

Večina žensk, ki so rade urejene, se bo zagotovo strinjala, da je primeren make up tisti, ki zaokroži njihov privlačen videz. Dobra maskara pa je pri ličenju bistveni del postopka. Priznati moram, da spadam med tisti del ženske populacije, ki se naliči le ob posebnih priložnostih. Vendar kljub temu, za tisto pikico na i, vsak dan nanesem na trepalnice malo maskare.

Ko sem spraševala prijateljice, katere maskare uporabljajo in ali so z njimi zadovoljne, sem prišla do zaključka, da večina žensk z maskarami, ki jih uporabljajo, ni zadovoljnih. Sama sem v zadnjem letu preizkusila že tri maskare različnih proizvajalcev, pa nobena ni bila perfektna. Pri uporabi prve so se na trepalnicah delale grudice, druga se je že po nekaj urah rahlo razmazala, tretja pa je naredila preveč umeten videz in zlepila trepalnice.

Mogoče bi ženske morale prenehati iskati idealno maskaro in se sprijazniti z dejstvom, da je z maskarami enako kot z našimi moškimi. Težko bomo našle idealno, vendar pa lahko najdemo tako, ki bo najbolje odgovarjala našim navadam in pričakovanjem. Zato si moramo pred izbiro maskare najprej odgovoriti na vprašanje, kakšen videz hočemo z maskaro doseči: podaljšanje, odebelitev, vodoodpornost, preprečiti zlepljenje trepalnic.

Tokrat sem v preizkus dobila proizvod ekskluzivne kozmetike être belle – njihov novi hit Lash-xpress & hyaluronic maskaro.

Odločila sem, da bom naredila primerjavo maskare, ki sem jo uporabljala do sedaj in nove Lash-xpress & hyaluronic maskare. To sem naredila tako, da sem vsako nanesla na trepalnice enega očesa.

24 urni preizkus je ponudil s presenečenji

Osebno so mi všeč maskare, ki ponujajo naraven videz trepalnic.

ocena2

Sama imam dokaj redke in kratke trepalnice zato jih vedno poudarim vsaj z dvema nanosoma maskare[/caption]

NANOS: Lash-xpress & hyaluronic maskara ima asimetrično (upognjeno) maxicurl ščetko, ki obljublja podoben učinek kot ga dobimo s podaljševanjem trepalnic. Vsekakor učinka iz TV reklame nisem dobila, vendar mi je prav ta sredinska zmernost , ki ponuja naravni videz, všeč. Po treh nanosih maskare so bile moje trepalnice lepo poudarjene brez lepljenja ali odpadanja posušene barve. Ščetka, ki posnema učinek klešč za trepalnice, me je pozitivno presenetila, saj sem do sedaj uporabljala le ravno in tradicionalno ščetinasto krtačko. Maxicurl ščetka resnično poudari vse dlačice od korena pa do konic in, kar je najpomembneje, brez draženja oči.

ocena3

Maxicurl ščetka resnično poudari vse dlačice od korena pa do konic in, kar je najpomembneje, brez draženja oči. Opaziti je, da stara maskara v primerjavi z Lash-xpress & hyaluronic maskaro trepalnice očitno bolj zlepi in na njih pušča grudice.

Sama si maskaro nanesem tudi na spodnje trepalnice in če maskara ni kvalitetna, se prav tam začnejo kazati prvi znaki “packarije”.

OBSTOJNOST: Obe maskari sem si nanesla zjutraj in ju testirala 24 ur. Ja, tudi spat sem šla brez večernega čiščenja. Predvsem v “teku na dolge proge” se je  Lash-xpress & hyaluronic maskara izkazala odlično. Sestavni del te maskare je tudi hialuronska kislina, ki trepalnicam povrne vlago, tako postanejo gibke in elastične. Razlika med maskarama je bila velika. Stara maska je postala trda in tekom dneva so se okoli oči že nabirali odpadli koščki. Lash-xpress & hyaluronic maskara pa je resnično obstojna, ohranila je elastičnost trepalnic in tudi packala se ni okoli oči. Doletel me je pravi občutek olajšanja, saj ni bilo potrebe po konstantnem preverjanju stanja mojega izgleda v ogledalu.

ČIŠČENJE: Naličena sem se zvečer odpravila spat in zjutraj ugotovila, da je razlika v kakovosti med staro in Lash-xpress & hyaluronic maskara še večja, kot sem si predstavljala. Seveda sta se obe maskari ponoči razmazali, vendar je bil pogled na levo oko katastrofalen, z desnim pa bi si najbrž zjutraj še lahko privoščila odpreti vrata poštarju. Tako je bil moj preizkus pri kraju in s čistilom za make up na bazi olja sem si odstranila maskari. Priznam, da mi je ta del ličenja najbolj zoprn, ker večina maskar terja od mene ogromno truda, da popolnoma očistim njihov nanos. Ne razumem zakaj vsi ponudniki “oh in sploh” maskar še niso pomislili, da obstaja na svetu ogromno žensk, ki bi z veseljem kupilo maskaro, ki namesto floskul o očarljivih in globokih pogledih obljublja “lahko in učinkovito odstranitev”. Priznati moram, da sem na idejo o tem prišla med odstranjevanjem Lash-xpress maskare, saj sem to opravila izjemno preprosto in hitro.

Lash-xpress & hyaluronic maskara je tudi dokaj cenovno dostopna sploh če upoštevamo, da proizvod podjetja être belle  spada v linijo ekskluzivnih izdelkov za ličenje.

Izdelek je preizkusila in ocenila: Petra Furlan