Trajna kozmetika spreminja kozmetične salone

Makeup
Všečki (0)

Lada Angelova le malo razkrije skrivnosti, ampak ne izda celotne rutine. “Jaz sem imela na sebi narejno celotno trajno kozmetiko. Ampak ne povejte tega nikomur.” pravi Angelova, ena od mnogih zadovoljnih strank, ki razsvetljujejo življenje Sabree Ferguson. Fergusonova je začela s povprečnim mestnim salonom, sedaj pa vodi Spa estetike in trajne kozmetike. Stranke klepetajo, se smejijo in uživajo v mestnem zadnjem hipu - estetični oazi. “Mislim, da mi nudimo nekaj drugačnega”, pravi Fergusonova, katere neutrudna vdanost se odraža med povečajočo se klientelo.

Angelova pravi: “Imam 54 let in sem torej imela že veliko frizerjev. Ampak Sabra je drugačna. Sedaj ne bi šla nikamor drugam.”

Druge stranke se strinjajo in hvalijo njene spretnosti.

“Moje lase dela že 13 let”, pravi Candy Myers, ki je enako zadovoljna s pilingi obraza. Tako je navdušena, da se vsak mesec vrača, navkljub zelo dolgi vožnji od doma, a pravi, da se splača dolge vožnje.

Fergusonova opiše svoje stranke kot družino. “Srečna sem, da sem v tem poslu.”

Fergusonova je pred kratkim odprla Spa, pred tem se je specializirala v negi las. Striženje in oblikovanje pričesk je zapolnilo njene dneve, ampak ko je videla konkurenco, je razširila svoj obseg delovanja. Trajna kozmetika se je izkazala kot prava rešitev. Trajna kozmetika je naraščajoca industrija, ki loči Fergusonov salon od ostalih.

“Zares enkratne oz. unikatne nas dela naš direktor medicine.” pravi Fergusonova. Salon zaposluje veliko profesionalcev in zato lahko nudi inekcije Botox in druge usluge, ki so osnovane za izboljšanje zunanje podobe strank tako kot tudi za povečanje njihove samozavesti. Spa nudi tudi povijanje telesa in obraza, postopke trajnega make-upa in oblikovanje pričesk. Obisk za oblikovanje pričesk se je povečal, ko so začeli striči redne obiskovalce. Salon je rastel počasi in si s časom ustvarjal lojalne stranke.

Fergusonova pravi, da je na začetku poslovanja imela komaj 23 let in da so ji na začetku pomagali starši. Kasneje odkupila delež poslovnih partnerjev in prodala trgovino. Dve leti kasneje jo je kupila nazaj. “Nisem je mogla pustiti.” pravi. Ko sta z možem zgradila dom je bilo vodenje salona malo preveč utrudljivo. Še enkrat ga je proda, tokrat neki ženski, ki je že vodila podoben posel. “Ampak posla ni učinkovito vodila in je bankrotirala.” Pravi Fergosonova, ki je začela nov salon po konceptu Studia. Ponovno je zgradila svoj posel in dodala več kozmetičnih uslug. Težko je čakala na drugo lokacijo, lokacijo z boljšo vidjivostjo in kot sama pravi “lokacijo z več osebnosti.”

Ko je slišala o prostoru v mestu, je skočila na priložnost. “Moja stanka je iskala tri-letno naložbo in mi je pomagala izpeljati projekt. Ogromno ji dolgujem.” Po parih mesecih se je salon odprl in še vedno privlači veliko strank. Uživajo ob kozarcu vina, prigrizkih in globokih pogovorih. Fergusonova pravi, da je njen posel dom stran od doma, kjer se stranke lahko spočijejo in pozabijo na zunanji svet.

Na popularnosti pridobivajo inekcije Botox oz. “veselo zdravilo” kot jih ona imenuje. Metoda za izboljšanje videza ustnic je med najbolj priljubljenimi uslugami. Starejši ljudje si želijo pridobiti nazaj mladostni videz in med njimi je zelo popularna trajna kozmetika oz. tetovirana kozmetika, kot jo nekateri imenujejo. Ti postopki so popularni med ljudmi, ki fizično niso sposobni ali pa so nenaklonjeni k vsakodnevnemu nanašanju kozmetike. En dan v mesecu, te stranke dobijo poseben tretma.

Fergusonova pravi da so en dan v mesecu rezervirali, da stranke lahko dobijo vse te usluge zastonj. To je kot nekakšna pomoč strankam, da se lažje prebijeo skozi težke čase, posledično s tem pridobimo vsi. Tetoviranje obrvi se je za Myersovo izkazalo kot pravi zadetek loterije kajti vedno so se ji tresle roke, ko si je nanašala črtalo za obrvi. “Po tem, ko sem imela narejeno trajno tetoviranje obrvi je veliko bolje, ker mi ni več potrebno nanašati make-upa.”