Od lepote do posla

Kozmetika
Všečki (0)

Razkrivamo katerim zlatim pravilom morate sledite, da boste ostali na vrhu lepotne igre.

Te dni ni dosti, da ste samo dobri. Da boste zares žareli v svojem poslu, morate neprestano “brusiti svoj meč”, izboljševati stvari, ki jih najbolje znate. Tukaj pridejo prav zlata pravila, ki so osnova v vsakem uspešnem salonu. Bolj pomembno pa je še dejstvo, da so ta pravila stebri zaposlenemu osebju v salonu, saj zagotavljajo, da bo vaše osebje vedno zelo samozavestno. Upam, da vam bo razkrivanje teh konceptov dalo misliti in vas bo vodilo v akcijo.

Preprostost… Nikoli ne morate vedeti kdaj se bo zadnja modna muha prelevila v staro novico, zato ne tekmujte, da slepo sledite novim trendom. V resničnem in realnem življenju, stranke ne tekmujejo z najmodernejšim izgledom. Vse kar stranke potrebujejo je, da imajo zelo dobro postriženo pričesko, lep make up in negovano kožo. Vse to skupaj se mora ujemati z njihovim vsakdanjim življenjem in osebnostjo.

Vredno si je zapomniti naslednje nasvete: 

  • Svetovanje je osnova, zato morate komunicirati in dobro razumeti potrebe stranke in ugotoviti stil, ki jim najbolj ugaja.
  • Vzemite si čas, da spoznate stranko, predno sploh pričnete z delom
  • Prepoznajte izgled, ki bo deloval vse življenje

Če se vaš nasvet strankam konča pri storitvi ki ji delate, potem ne zamujate samo ogromne poslovne priložnosti, ampak tudi zanemarjate svoje stranke. Dobra frizura, nega je samo začetek, zato morate vedeti:

  • Da ustvarite enkraten stilni portret morate strankam svetovati na vseh področjih za popolen izgled – od izdelkov za oblikovanje pričeske in ličenja do nohtov in modnih dodatkov.
  •  Svetujemo, da vodite dnevnik v katerega zapisujete vaše najljubše ideje, ki definirajo vaš osebni stil.

Ni dovolj, da veste kaj se dogaja v modnem svetu, ampak morate biti en korak pred tem. To lahko naredite, da:

  • Sledite trendom za oblačila, modne dodatke, čevlje, barve, kozmetike in frizure.
  • Potujte, obiskujte nove razstave, nove restavracije, pojdite v gledališče ali kino.
  • Berite knjige in modne revije, ki inspirirajo in kultivirajo vaše oko. Berite vse kar le lahko!
  • Brskajte po internetu za nove ideje.

Sami sebi prisežite, da se boste naučili kar se le največ da o lepotnem poslovanju. Tudi če ste v poslu že zelo dolgo časa, se še vedno vsak dan nekaj novega naučite.

Bodite odprti za spremembe… Fleksibilnost je vaš ključ do odlične prihodnosti. Trdno verjamemo, da morate imeti vedno na dosegu roke vašo knjižnico idej. Da imate svoj identificiran izgled je odlično, ampak da ostanete moderni, se morate neprestano gibati. Nikoli se ne zaklenite v samo eno idejo lepote. Obstaja neizmerno veliko možnosti za vas in vaše stranke.