Potekajo priprave na preverjanje in potrjevanje NPK maniker/manikerka

Mani & pedi
Všečki (0)
Po dogovoru
Gerbičeva ulica 51a, 1000 Ljubljana, Slovenija
Poglej na zemljevid
1.200,00 €
Šolnina vključuje vse stroške izobraževanja.
Vrsta izobraževanja
Šola / NPK

Maniker je strokovnjak za nego rok in nohtov s poznavanjem anatomije, dermatologije nohta, bolezni, okužb in tipov nohta. Usposobljen je za oblikovanje nohtov, za svetovanje strankam pri negi ter izbiri pravilnih manikerskih storitev zanje. Delo manikerja je zelo ustvarjalno in raznoliko in ne obsega samo naravno nego nohtov ali francoske manikire temveč tudi modeliranje geliranih nohtov, poslikavo nohtov ter svetovanje strankam. Hkrati pa se zahteva neprestano izobraževanje, nadgrajevanje znanja in spremljanje vseh novosti. Poklic maniker/manikerka je zelo ustvarjalen poklic, ki se ga lahko opravlja samostojno. Imate pa tudi možnost zaposlitve v salonu manikire, kozmetičnem ali frizerskem salonu.

Posebni pogoji za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije maniker/manikerka

Posebni pogoj za pridobitev tega poklica so znanja anatomije roke in fiziologije kože, ki so določena z izobraževalnimi programi Frizer, Kozmetični tehnik, Bolničar negovalec, Tehnik zdravstvene nege, Farmacevtski tehnik. Kandidati, ki vpisnega pogoja ne izpolnjujejo, lahko ta izpit opravijo pri nas, v sklopu programa NPK maniker/manikerka. Organiziramo predavanje in tudi izpit ter tako vsem vpisanim omogočimo, da izpolnijo ta vpisni pogoj.

Predstavitev programa

Program je pripravljen na podlagi Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti NPK maniker/manikerka. Obsega 85 pedagoških ur, večinoma praktičnega izobraževanja in se zaključi po približno treh mesecih. Program poteka enkrat do dvakrat tedensko, med tednom v popoldanskem času, od 17. do 20. ure, ob sobotah pa dopoldne, v prostorih Zavoda AI, Gerbičeva 51 a, Ljubljana. Po zaključenem usposabljanju lahko pristopite na preverjanje in potrjevanje znanja za pridobitev NPK maniker/manikerka. Po uspešno opravljenem izpitu pridobite javno veljavni certifikat in nov poklic.

Vsebina programa

  • Anatomija roke in fiziologija kože
  • higiena, dezinfekcija, sterilizacija
  • Pribor in izdelki, delovni pripomočki, proizvodi
  • Priprava delovnega mesta
  • Oblikovanje nohtov
  • Naravna nega nohtov
  • Izdelava specialne nege rok
  • Izdelava umetnih nohtov
  • Poslikava nohtov
  • Modeliranje nohtov po gel sistemu

Šolnina znaša 1.200,00 EUR. Nudimo možnost ugodnega načina plačila šolnine, ki jo lahko poravnate v več mesečnih obrokih. Šolnina vključuje vse stroške izobraževanja: 85-urno teoretično in praktično izobraževanje, delovni material, e-gradivo in DDV. V ceno ni vštet postopek preverjanja in potrjevanja znanj za pridobitev certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije maniker/manikerka, ki znaša 156,00 EUR.

 Z vami bodo izkušeni predavatelji. Njihova odlična strokovna usposobljenost in smisel za pedagoško delo so najboljša zagotovila za visoko kakovost posredovanega znanja. 

Potekajo priprave na preverjanje in potrjevanje NPK maniker/manikerka

Po dogovoru
1.200,00 €
Šolnina vključuje vse stroške izobraževanja.