Sedmo čudo spajev

Wellness
Všečki (0)

Dandanes vsi hoteli nakopičeni s sobami za tretmaje trdijo, da so spa destinacije. Ampak, sedaj je potrebno veliko več da se ustvari izviren kraj za sprostitev stresa in pritiskov. Seveda potrebujete izkušene terapiste – ampak prvo kar potrebujete je zares edinstvena lokacija in pravo uprizoritev. Zaradi tega ima sedaj veliko ceč spajev arhitekturni ali unikatni design.

V zatočišču Bora Bora Lagoon, na Tahitiju, se novi spa nahaja v hiši na drevesu, tako da morajo stranke splezati po lestvi, da pridejo do tega tropskega zatočišča oz raja. Na Maldivih je trend za steklene sobe za tretmaje iz katerih lahko stranke gledajo iz spaja na ocean.

Najbolj čudežen spa v Evropi je Masseria Torre Coccaro, ki se nahaja v Pugliji. Tu imajo sobe za tretma v votlinah. Neprivlačna, stara rdeča vrata vodijo v veliko votlin in tunelov. Nato pa se stranke kar naenkrat pojavijo pred veliko, v skalo otesanih, stopnic. Nato končno pridejo do ene od štirih sob za tretmaje. Nekaj zelo čudno pomirjevalnega in blažilnega je v tem, da imas tretma v malo votlini s stenami iz kamna in z luknjicami, kot da je peščena skala. Stranke pravijo, da se počutijo kot da se del nekega starodavnega rituala in sploh nekega modernega postopka. Resnično nepozabno!!!