Zaveznik življenjske moči in lepote

Kozmetika
Všečki (0)

Opis

Znamka: Dator.d.o.o.
Materiali / Sestavine: Colagen
Oznake: colagen, bauty gel. dator,

colagen_bauty_gel

Dodatne sveče na rojstnodnevni torti, majhne linije, ki opazimo v ogledalu, prvi sivi las, tolažbe kot so - starost prinaša modrost in ravnotežje... Oh, da... Čeprav se to zelo lepo sliši in čeprav bi hoteli v to verjeti, staranje s sabo ne prinaša vedno občutka miru, temveč pogosto notranje nevihte, ki z leti postajajo bolj glasne, bolj močne ter silovito pihajo na podobo nas samih, kakršni smo nekoč bili. In ravno v tem trenutku, nekje med opaženo prvo gubico na obrazu in skomiganj z rameni, se začne človeška obsedenost z mladostjo. Začne se poslanstvo iskanja nesmrtnosti ali vsaj večno mladega življenja. Začne se igra mladosti in starosti. Začne se obsesija, ki je v resnici edina – večna.

Kako ohraniti bolj mladosten videz? Kako se znebiti gub, ali vsaj upočasniti njihov nastanek? Kako ostati čim bolj vitalen? Po glavi nam vrvi mali milijon vprašanj, obenem pa se nam zdi, da je odgovorov zelo malo, ali pa skoraj nič. Mogoče bi bilo najboljše, da začnemo s prvim, primarnim vprašanjem – Zakaj se staramo? Zelo kompleksno vprašanje, na katero bi bilo najbolj preprosto odgovoriti, da se starati začnemo tisti trenutek, ko začnemo izgubljati kolagen, ki je glavna komponentna mnogih tkiv v organizmu. Takrat, ko kolagenska tkiva začnejo razpadati, koža začne izgubljati elastičnost, mišice oslabijo, lasje se stanjšajo in degenerativne bolezni postanejo pogostejše. 

Slaba novica je ta, da se proces izgubljanja kolagena začne že pri sredi 20 - ih let, s hitrostjo 1 % - 1.7% na leto, kar pomeni, da pri 40 - ih izgubimo že tretjino kolagena. Še ena slaba novica je ta, da temu procesu velikokrat pomagamo tudi sami, in to vsakič, ko prižgemo cigareto, spijemo odvečen kozarec vina, izgubljamo živce nad nepomembnimi stvarmi, preveč uživamo na soncu, ter vsakič, ko se nam na krožniku najde nekaj, kar bo nam spodbudilo slabo vest. Skratka, izguba kolagena s sabo prinaša cel kup nezaželenih simptomov, ki se ogledajo v upadanju strukture kože. Začnejo se pojavljati gube, koža se tanjša in izgublja elastičnost, pojavijo se strije ter celulit, lasje izgubijo sijaj in lesk, kosti izgubijo gostoto, sklepi in vezi postanejo šibkejši in manj elastični, mišični tonus propada, hitreje se redimo, ker se črevesja in prebava polenita, srce slabi... Težave, ki so povezane z izginjanjem naravne proizvodnje kolagena v telesu so, skoraj, neskončne. 

 Ampak, preden nadaljujemo, moramo odgovoriti na še eno pomembno vprašanje - kaj kolagen sploh je? V resnici bi brez kolagena človeško telo preprosto razpadlo. Je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu, ki deluje kot lepilo na mišice, kosti, tkiva in vezi. Ima tudi funkcionalno vlogo, ker telesu pomaga za normalno delovanje. Kolagen daje tkivom obliko, zagotavlja njihovo trdnost in moč. Skupaj z elastinom jim zagotavlja fleksibilnost. Je protein, ki daje oporo in obliko. Je pomemben gradnik, ne le kože, ampak tudi sklepnega hrustanca, kosti, las in nohtov, roženice ter očesnih leč in drugih tkiv. Vpliva na čvrstost in elastičnost kože, prožnost oči, mišic, vezi, žil… Torej, kolagen je zares zelo pomembna strukturna beljakovina, ki koži in drugim telesnim tkivom daje obliko in moč.  

Že mnogo let pred nami so ga poznali kot dodatek v medicini. Vsebuje ogromno aminokislin, ki so ključne za zdravje telesa, kože in jih v normalnih pogojih in zdravem telesu le ta proizvaja sam. Vendar, ko pridemo v določena leta, ko je naše telo pod stresom, se prehranjujemo slabo ali smo bolni se dogaja, da je teh aminokislin, ki so ključna in jih telo proizvaja samo, premalo. V teh primerih pride do okvare celične ravni in zato so prehranski dodatki s kolagenom več kot dobrodošli. Uživanje kolagena lahko te procese upočasni in izboljša strukturo kože, las in nohtov, povečja tonus mišic, prepreči sesedanje kosti, težave z ožiljem, starostno slabovidnost...  

Skratka, kolagen je vpleten v skoraj vse, kar se dogaja v človeškem telesu. Hrani kožo od znotraj ter tako ohranja mladostni videz, pomaga upočasniti staranje in nastajanje gub, pomaga pri suhi in hrapavi koži ter ji vrača vlago. Lasem izboljša lesk, čvrstost in njihovo strukturo ter pospešuje rast nohtov. Zato se uživanje kolagena priporoča vsem tistim, ki želijo ohraniti mladostni videz, upočasniti staranje in nastajanje gub ter vrniti koži sijaj, elastičnost in prožnost. 

petelin

Pomembno je poudariti, da niso vse kolagenske beljakovine, ki jih najdemo v številnih dopolnilih "uporabne". Namreč, proteini so sestavljeni iz aminokislin, kot so glicin, prolin, arginin, ki v različnih deležih sestavljajo kolagen. Kot največja beljakovina v telesu je kolagenska veriga sestavljena iz več kot 1500 aminokislin. V normalni prebavi se bodo proteini razgradili v peptide in aminokisline, ki se bodo nato absorbirale v krvni obtok. Vse kolagenske beljakovine, ki jih najdemo v številnih dopolnilih, pa se morajo najprej razčleniti v prebavnem sistemu. Šele po tem se absorbirajo skozi črevo v kri, potem pa se na ustreznem mestu ponovno sestavijo v kolagen. Prav zaradi velikih peptidnih verig je prebava prehranskega kolagena pogosto nepopolna. Te dolge molekule se ne morejo popolnoma presnoviti in nato ponovno sestaviti v kolagen ter tako nadomestiti upada proizvodnje kolagena.

Prav tukaj nastopi COLLAGEN BEAUTY gel, ki s svojo patentirano beljakovino kolagen Verisol®, s posebno aminokislinsko sestavo, majhne molekule hitro in učinkovito absorbira v kožo ter ji vrne elastičnost ter čvrstost. Poleg omenjene patentirane beljakovine vsebuje tudi veliko vitaminov, predvsem vitamina C (ki ima pomembno vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože) niacin, biotin, pantotensko kislino, vitamin B6 in B12, folno kislino, vodo ter glukozno-fruktozni sirup. Koža je zelo hitro videti lepša, bolj elastična in prožna, vlažnost kože je opazno povečana, gube so bolj izravnane, njihovo nastajanje je upočasnjeno, lasje in nohti pa so opazno bolj močni in zdravi.

petelin4

Prednosti COLLAGEN BEAUTY gela so te, da gre za odlično prehransko dopolnilo s kolagenom, ki ne vsebuje umetnih sladil, barvil in arom, glutena, maščob ter holesterola. Povečuje elastičnost, prožnost in vlažnost kože, pripomore k ohranjanju lepe in gladke kože, pripomore h glajenju gub ter upočasni njihov nastanek, skrbi za ravnovesje vode v koži, pripomore k izboljšanju strukture las in nohtov, se odlično absorbira v kožo. Najboljše od vsega je to, da so učinki opazni že po kratkem času uporabe.  

Lepotnih skrivnosti se dobro zavedajo tudi številne znane slovenske dame, kot so, Sabina Remar, Tina Petelin, Iris Mulej, Nataša Krajnc, Barbara Cenčič Krajnc, Mirela Lapanovič, Jasna Kuljaj, Saša Dobraš, Senta Margan... ki so svoje zaupanje odločile podariti prav COLLAGEN BEAUTY gelu, ki je razvila in patentirala bivša Miss Slovenije Tina Petelin.

petelin1

Ne smemo pozabiti, da je kolagen tudi zelo pomemben del sklepov. Njegova količina se s staranjem zmanjšuje, zato se priporoča vsakodnevno uživanje tudi COLLAGEN FIT gela, ki skrbi za obnovo in rast sklepnega hrustanca ter lajša bolečine v sklepih.

Gre za prehransko dopolnilo s kolagenom in vitamini ter z okusom limone, ki ne vsebuje umetnih sladil, barvil in arom, glutena, maščob ter holesterola. Vsebuje patentirano obliko kolagena (kolagenski peptid) Fortigel®, beljakovino z nizko molekulsko maso, pridobljeno s posebno patentirano tehnologijo, ki se v telesu izjemno dobro absorbira. Poleg kolagena Fortigel® vsebuje tudi vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti. Prav tako pa so izdelku dodani še: niacin, pantotenska kislina, folna kislina, biotin, vitamin B6 in vitamin B12. COLLAGEN FIT gel se priporoča vsem fizično aktivnim osebam, vrhunskim in rekreativnim športnikom, osebam s povečano telesno težo, vsem, ki obremenjujejo svoje sklepe, ter vsem, ki imajo bolečine v sklepih.S stimulacijo hondrocitov Fortigel® vodi do opaznega povečanja kolagena in do sinteze v sklepnem hrustancu ter na ta način ohranja ljudi fizično aktivne in mobilne.

*COLLAGEN BEAUTY gel in COLLAGEN FIT gel sta ponujena v obliki gela, ki ga lahko zaužijemo samostojno ali razredčenega z vodo ali drugo tekočino (v jogurtu, soku, ipd.). Izdelka sta pakirana v embalaži (škatli), kjer je 14 vrečk, kar zadošča za 14-dnevno uporabo. Priporočeno je uživanje vsaj dva meseca.Collagen gel je priporočljivo uživati že po 25. letu ali po potrebi tudi prej (športniki, ljudje s težavami s kožo, nohti, lasmi ipd.). Lahko ga uživajo tudi nosečnice, saj vsebuje tudi folno kislino, ki je priporočjiva prav za njih. Na dan zadostuje le ena vrečka gela, vendar je priporočljivo, da se Collagen gel pije vsak dan, minimalno dva meseca, saj se šele po enem mesecu pokažejo bistvena izboljšanja.

Zaveznik življenjske moči in lepote

Pošlji sporočilo