Tečaj stol masaže

Kozmetika
Všečki (0)
12. 12. 2020, 09:00 do 30. 08. 2020, 13:00
220,00 €
Možnost obročnega odplačevanja.
Vrsta izobraževanja
Šola / NPK
O stol masaži:

Zakaj stol masaža? Sedeča masaža ali stol masaža je najmlajša in najhitreje razvijajoča se samostojna zvrst masaže, čeprav izhaja iz ene najstarejših masažnih akupresurnih tehnik, japonske amme.. Je priročna in prilagodljiva, predvsem pa izjemno učinkovita v zelo kratkem času.

Velika prednost te oblike masaže je tudi njena praktična uporabnost, saj se prenosni stol lahko hitro namesti v številnih zasebnih, predvsem pa javnih prostorih (pisarnah, nakupovalnih centrih, parkih, sejmih, hotelih,letališčih, fitnes centrih, v domovih za ostarele, bolnišnicah, frizerskih in lepotilnih salonih, festivalih, športnih prireditvah, konferencah, plažah ...).

Promocija zdravja na delovnem mestu in prijazno delovno okolje sta eni ključnih usmeritev za dobro poslovanje podjetij v prihodnosti in ročna sedeča masaža je v tujini eden uspešnejših wellness programov. Ročna sedeča masaža pa ima še eno prednost, ki je še posebej izrazita v Sloveniji: ker je pri nas praktično neznana, pritegne veliko pozornosti povsod, kjer koli se jo izvaja, še posebej na večjih dogodkih ali prireditvah. Gre torej za izjemno dostopno storitev, primerno predvsem za tiste, ki nimajo veliko časa.

Prednost stol masaže?Bistvo ročne sedeče masaže je v njeni tehniki, saj lahko maser v enem dnevu zmasira tudi do 50 ljudi ali več z nasmehom na ustih, ne da bi se pri tem utrudil ali poškodoval. Principi tehnik pa so uporabni tudi pri drugih vrstah masaž.

Pri izvajanju akupresurne masaže na stolu je bistvena dobra telesna mehanika izvajanja. Dobra mehanika pomeni, da ob minimalnem naporu dosežemo maksimalen učinek. Ena izmed bistvenih lastnosti dobre mehanike je izkoriščanje lastne teže in prenos sile, ki izvira iz zadnjega stopala ter se prenaša preko nog, hrbta, ramen in nato v roke. Prav tako je čas povečevanja pritiska enak času popuščanja pritiska, kar omogoča nemoten in prijeten potek masaže. 

PROGRAM TEČAJA

  •  Sobota od 9 do 15h,
  • Brez teorije ne gre, zato bomo najprej spoznali izvor, zgodovino in prihodnost stol masaže, za nas pomembne osnove telesne zgradbe in principe delovanja akupresurne masaže. Iz ure v uro bomo spoznavali, da je manj lahko več, nato pa bomo novo spoznanje prenesli v prvi del tehnik, ki se bodo osredotočale na hrbet, ramena, roke, vrat in glavo.


  • Nedelja od 9 do 13h,
  • Osvojili bomo drugi del tehnik in »Kato« - zaporedje tehnik, ki nam bo omogočalo varno in učinkovito izvajanje

INFORMACIJE IN PRIJAVE

   Za prijavo oz. potrditev prijave pokličite na 040 350 949 ali pošljite sporočilo na brigita.vital@gmail.com
  • Cena tečaja je 220 €. Cena vključuje udeležbo, gradiva, prigrizke ter napitke med odmori.Zaželeno je znanje klasične masaže po programu Kataloga standardov.
  • Mesto na tečaju si zagotovite s predhodnim vplačilom 100 €.Znesek lahko vplačate na TRR: Vital Bri Masaže, Dol 41 a, 1353 Borovnica, št. SI56 0311 2100 0540 447, razliko pa poravnate pred pričetkom tečaja.
  • Po opravljenem tečaju prejemete certifikat in ste vpisani v register izvajalcev stol masaže voden pri Vitalu.
  • Vsak tečajnik, ki se udeleži tečaja  ima možnost, da se tega tečaja udeleži še enkrat brezplačno in s tem utrdi pridobljena znanja ter odpravi morebitne pomanjkljivosti, ki so se pojavile med delom v praksi.
O INŠTRUKTORJU TEČAJA

Polona Kršmanc Šiško, magistrica znanosti s področja kineziologije, magistrirala s področja
ročnih sedečih masaž na stolu. Kvalificirana maserka, ki je svoje bogato znanje različnih
masažnih tehnik nabirala na Tajskem, Indiji in Japonskem. Je certificirana TouchPro
izvajalka ročnih stol masaž, tehnike se je učila v Angliji in v ZDA pri direktorju TouchPro
Inštituta, Davidu Palmerju. Je tudi prva avtorica znanstvenega članka o ročni sedeči masaži
objavljenega v Journal of Alternative and Complementary Medicine. Članek je predstavila na
konferenci v Avstraliji.

Tečaj stol masaže

12. 12. 2020, 09:00 do 30. 08. 2020, 13:00
220,00 €
Možnost obročnega odplačevanja.